Clara Henry och Happy Jankell - Guldtubens programledarduo.
Clara Henry och Happy Jankell - Guldtubens programledarduo. Bild: Janne Danielsson /SVT

Clara Henry och Happy Jankell leder Guldtuben

En veteran och en debutant ska leda den stora galan som prisar influencers: Guldtuben. Clara Henry och Happy Jankell vill sprida kärlek och hylla kollegor.

ANNONS
|

Lördag 26 maj 20.00 direktsänds Guldtubengalan i SVT1 från Annexet i Stockholm.

Guldtuben firar fem år och prisar influencers, alltså människor som jobbar med att skapa innehåll i sociala medier. När galan startade för fem år sedan handlade det mest om Youtube, men nu har antalet plattformar breddats, med Instagram, Facebook, Snapchat och bloggar.

LÄS MER: "Ett värdigt avslut på Youtube"

Leder tuben för andra gången

Programledaren Clara Henry är rutinerad i sammanhanget. Hon ledde den första Guldtuben och har en av Nordens största Youtubekanaler. Dessutom har hon släppt en bok och lett Melodifestivalen.

- Guldtuben har alla år varit den bästa galan jag vet. Den är varm och inbjudande och med tydliga budskap om kärlek och att hylla sina kollegor, säger Clara Henry i ett pressmeddelande.

ANNONS

Rutinerad skådespelare - ny som programledare

Vid sin sida får hon skådespelaren Happy Jankell, som debuterar som programledare för direktsänd gala. Hon har synts i många tv-serier, som Jordskott och Solsidan och nu senast i filmen om Ted Gärdestad.

LÄS MER: GP:s recension av Ted Gärdestad-filmen

- Clara är en superproffsig programledare så det känns väldigt tryggt att leda galan tillsammans med henne då jag är mer grön och kommer troligtvis vara jättenervös! säger Happy Jankell i pressmeddelandet.

Bland artisterna som ska uppträda på den direktsända galan finns Seinabo Sey, Molly Sandén, Leslie Tay och Felix Sandman.

ANNONS