Abba kan dyka upp på Eurovision i Malmö

Kommer Abba att återförenas under veckans Eurovision Song Contest? Ja, gruppen hintar i alla fall om det på Tiktok.

ANNONS
|

Benny Andersson, Abbas musikaliska motor sedan 1972, har varit glasklar. I det närmaste övertydlig. Abba kommer inte att återförenas. Gruppen kommer inte att spela eller sjunga igen, inte turnera eller uppträda, ingenting sådant. Troligen heller inte sammanstråla på scen i Malmö för att vinka till ESC-publiken. Den som vill uppleva Abba får ta sig till London och titta på deras Abbatarer. End of story.

Eller inte? För nu har i alla fall ett litet fönster ställts på gavel. På Abbas officiella Tiktokkonto har det börjat hintas om att ... tja, något kan vara på gång.

Till Abbas gamla promovideo från Eurovision song contest i Brighton 1974, där man som bekant segrade med Waterloo, har det nu lagts på en ny speakerröst.

ANNONS

”Ok guys, we’re back. Did you miss us? Cause we missed you ...” säger rösten lite retsamt och hemlighetsfullt medan i tur och ordning Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson och Agnetha Fältskog tittar fram bakom en spretig palm.

Inget är bekräftat från officiellt Abba-håll. Men kanske dyker den legendariska popgruppen ändå upp på scenen i Malmö? Vi får nog vänta till på lördag och se.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Dokumentären om Abba är tunn men underhållande

LÄS MER:Recension: ”En fest för Abba – Waterloo 50 år”

LÄS MER:Abbafans reser till Malmö från hela världen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS