Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tv-spelshjälten Mega Man blir film

Mega Man såg dagens ljus 1987 till Nintendo 8-bitar, och har sedan varit huvudperson i ett stort antal spel. Nu har 20th Century Fox påbörjat en filmatisering.

Enligt sajten The Tracking Board, som rapporterar om Hollywoods tv- och filmproduktion, har 20th Century Fox i samarbete med Chernin Entertainment ambitioner att överföra Mega Mans äventyr till vita duken.

Mega Man är en cyborg, alltså en kombination mellan människa och robot, som är mest känd för två egenheter: Sin blå rustning, samt att hans ena arm utgörs av en laserkanon. Nära på samtliga spel i sviten anses klassiska, och brukar prisas för sin ikoniska musik – snabba låtar som ofta hittar sin väg in i bitpopsamplingar.

Chernin Entertainment har en viss vana av scifiproduktioner, däribland rebooten av Apornas planet. Hur de lyckas med att överföra tv-spelsäventyr till film – ett uppdrag som många rutinerade regissörer misslyckats fatalt med – återstår att se.

Mega Man hette ursprungligen Rock Man, vilket ändrades när spelen tog steget från den japanska marknaden till de amerikanska och europeiska. Bakom serien ligger företaget Capcom. Bakgrundshistorien handlar om forskaren Dr Light, som bygger en android vid namn Mega Man. Hans kollega Dr Wily förråder dock honom, stjäl Dr Lights arbete och bygger egna, onda robotar med vapen som ska hjälpa honom att ta över världen.

Var gång Mega Man besegrar en av de onda robotarna, tar han över dennes förmågor och vapen. Detta blir användbart i spelen, där de olika vapnen underlättar besegrandet av nya fiender.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.