Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Tredje gången gillt för Ace Wilder i Melodifestivalen

Ace Wilder + Göteborg = sant. Två gånger har hon gått direkt till final från Scandinavium. Mycket talar för att det blir en tredje gång på lördagskvällen.

Fast just tävlingsbiten är Ace Wilders stora ångest.

– Jag hatar att tävla. Om det här bara hade varit ett vanligt gig hade det varit det bästa som finns, men jag har svårt med själva tävlingsbiten, säger hon när vi träffas på artisthotellet.

"Väntan i green room är det värsta!"

Inte ens när hon gått av scenen kan hon slappna av och njuta.

– Väntan i green room är det värsta! Jag försöker stänga av, fokusera på någon i publiken, vad som helst. I och med att jag är näst sist så behöver jag i alla fall inte vänta så länge.

Trots tävlingsnojan har hon lockats tillbaka till Melodifestivalen ännu en gång. Det är trots allt landets största reklamfönster för artister som vill nå ut till miljoner svenskar i tv-sofforna.

Stress och ångest förra gången

Efter förra årets komplicerade pyramidbygge på scenen, som mest innebar stress och ångest för Wilder, är hon tillbaka med en enklare show och låten WIld child, som kombinerar ett mjukare sound med hennes typiska aviga hookighet.

– Jag skrev den för två år sen och så jobbade vi vidare på den. Men jag blev inte nöjd, den var liksom för melodiös och vacker. Så jag började skrika texten.
Låtskrivaren Thomas G:son, som hon jobbade med, blev alldeles till sig och ropade "Ja! Vi gör det!"

–Till slut fick vi ihop det, säger hon och får det ganska långdragna arbetet att låta enkelt.

Knepet: Något måste vara "off"

Ace Wilder har lång erfarenhet som låtskrivare, bland annat har hon haft flera listettor i Tyskland. Även i Melodifestivalen tycks hon ha hittat en formel som går hem.
Vad är ditt knep?
– Jag vet inte om det här är ett knep, men när jag skriver låtar vill jag ha med något som inte riktigt stämmer. Jag blir lätt uttråkad så det ska alltid vara något som är lite "off".

Vill leva sitt liv som "en bestseller"

Att gå sin egen väg och ständigt utvecklas är något hon tänker fortsätta med.
– Jag skulle vilja leva mitt liv så att om jag skrev en självbiografi så skulle den bli en bestseller. Och då måste det finnas med både toppar och dalar.

Även i år är Ace Wilder tippad att gå direkt till final. Men i Melodifestivalen kan allt hända.

Hur skulle det kännas om du åker ut?
– Helt ärligt så blir jag nog jättebesviken, jag kommer säkert gråta litegrand. Så är det över. Någon gång måste man falla och jag kommer kunna hantera det. Det får väl bli ett kapitel i den där självbiografin, haha.