Sedan genombrottet 2013 med hitsingeln Habits (Stay High) har den flerfaldigt grammisbelönade artisten tagit musikvärlden med storm.
Sedan genombrottet 2013 med hitsingeln Habits (Stay High) har den flerfaldigt grammisbelönade artisten tagit musikvärlden med storm. Bild: Jack Plunkett

Tove Lo gör filmdebut – får roll i Utvandrarna

Svenska popstjärnan Tove Lo debuterar på vita duken. Den flerfaldigt grammisbelönade artisten har fått en roll i den kommande filmen ”Utvandrarna”. ”Jag är såklart supernervös”, säger Tove Lo i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

SF Studios meddelar via ett pressmeddelande att Tove Nilsson, känd under artistnamnet Tove Lo, ansluter till produktionen av ”Utvandrarna” – berättelsen om svenskarna som lämnade sitt hemland för ett nytt liv på andra sidan Atlanten.

Den svenska popartisten har fått rollen som Ulrika i Västergöhl i nyfilmatiseringen av Vilhelm Mobergs roman med samma namn från 1949.

”Det känns helt overkligt att ha fått den här rollen och att få jobba med så fantastisk regissör, skådespelare och team. Ulrika är för mig en otroligt stark karaktär som står upp för sig själv och vägrar bli trampad på. Det är en stor ära att få spela henne! Jag är såklart supernervös, allt känns helt nytt och det är sjukt spännande!”, säger Tove Lo.

ANNONS

Tove Lo ansluter till en välkänd skara skådespelare, där namn som Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård och Sofia Helin redan är klara.

Filmen regisseras av norrmannen Erik Poppe, bland annat känd för ”Utøya 22 juli”.

”Det är en imponerande och otroligt stark ensemble att jobba med där Tove Lo kommer bidra med en fantastisk dimension i sin tolkning av Ulrika. Ulrika är en av de mest engagerande karaktärerna i Mobergs romanserie och Tove Lo har verkligen fångat de nyanser som gör Ulrika så kontrastrik. För mig finns en stor del av berättelsen om Utvandrarna i relationerna mellan de kvinnliga karaktärerna som inte skildrats såhär intensivt tidigare.”, säger regissör Erik Poppe.

Det är inte första gången som Ulrika i Västergöhl spelas av en känd artist. I filmatiseringen från 1971 var det Monica Zetterlund som gjorde rollen.

”Romanserien är en tidlös berättelse om kärlek, sorg, äventyr och det vi kallar hem. Den är ständigt aktuell och vi skulle inte göra böckerna rättvisa utan målet att bli årtiondets svenska storfilm. Publiken kommer att få följa Kristina och Karl-Oskars kärlek och kamp när de tillsammans beger sig på denna storslagna resa för att börja om på nytt i Amerika, och Ulrika har en central roll i historien och jag är övertygad om att Tove Lo kommer göra en oförglömlig tolkning av denna fantastiska karaktär.”, säger Fredrik Wikström Nicastro, producent på SF Studios.

ANNONS

Inspelningen, som innan pandemin var tänkt skulle genomföras i Tjeckien, kommer påbörjas under hösten i olika delar av Västra Götaland.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS