Den 23 december laddar Johanna Hagström med SVT:s virtuella brasa på tv:n. Men redan i mellandagarna är hon redo att utmanas med mörker och glitch-ljud.
Den 23 december laddar Johanna Hagström med SVT:s virtuella brasa på tv:n. Men redan i mellandagarna är hon redo att utmanas med mörker och glitch-ljud. Bild: TT/GP

Totalt mörker med blandade glitch-ljud

Vad kan skapa mer fulländat mys än en sprakande brasa i öppna spisen på julafton? Jo, givetvis en sprakande brasa med karibisk julmusik. På tv:n.

ANNONS
|

För oss som inte är välsignade med en verklig öppen spis har SVT Play nämligen haft vänligheten att lägga upp inte mindre än fem entimmesklipp på några vackert brinnande vedklabbar nu till jul. Filmerna är ljudsatta enligt följande: Endast sprakljud, svensk julmusik, internationell julmusik, karibisk julmusik (bäst), samt country. För det första vill jag gratulera public service till denna slow-tv-fabulösa användning av licenspengarna. Genialt!

För det andra vill jag ha mer. Varför inte lite socialrealism? En timme i mellandagsrean med funeral doom metal, eller en timmes fyllegräl på nyårsafton till tonerna av ett rumbamedley? Eller så går man åt det mer sparsmakade hållet: En timmes totalt mörker med blandade glitch-ljud i surroundsystemet. Vore inte det en välsignelse i juletid, så säg?

ANNONS
ANNONS