The tallest man on earth har fått sina gitarrer stulna

Kristian Matsson, känd som The tallest man on earth, vaknade till en otrevlig nyhet under fredagen. Tjuvar har brutit sig in i bandets buss, hotat chauffören och stulit instrument och förstärkare.
– Men musikcommunityt i Göteborg sluter upp jättefint här och vi ska låna ihop grejer nu. Det kommer att bli en speciell spelning på Liseberg i kväll, säger Kristian Matsson.

ANNONS
|

Under fredagskvällen ska Kristian Matsson och hans band stå på Lisebergs scen. Det är en sak som är säker. Att ställa in är inte ett alternativ, säger han övertygat. Men det kommer att bli en annorlunda spelning, punkigare och fylld av en alldeles särskild energi.

Den har Kristian och bandet byggt upp under dagen som ägnats åt telefonsamtal och polisrapporter. När de vaknade under morgonen visade det sig nämligen att deras utrustning stulits. Enligt Kristian Matsson bröt sig tjuvar in i bandets buss. Chauffören som sov där hotades medan tjuvarna snabbt lastade ut tretton instrument och tillhörande förstärkare och annan utrustning.

ANNONS

– Jag har inte hunnit prata med chauffören än. Fysiskt ska han inte skadats, men han måste såklart vara otroligt omskakad, säger Matsson.

Fler specialbyggda instrument stulna

The tallest man on earth är en populär liveakt och fördelen är att bandet inte använder förinspelade bakgrundsspår eller annat som kan ha gått förlorat i stulna mixerbord. Däremot är instrumenten i sig speciella. Vissa är särskilt byggda för Kristian Matsson, med unika mikrofoner och effekter.

– De är svåra att sälja. Det är custombyggen som är otroligt väldokumenterade.

Vi kommer att fira det goda som finns.

När GP pratar med honom under fredagseftermiddagen ska han strax slänga sig in i bilen och åka runt till musiker i Göteborg. Han berättar att många har velat ställa upp för att se till så att spelningen på Liseberg under kvällen blir av. Nu ska han känna på gitarrer för att hitta något som funkar.

– Musikcommunityt i Göteborg sluter upp jättefint här och vi ska låna ihop grejer nu. Det kommer att bli en speciell spelning på Liseberg i kväll, säger Kristian Matsson och utlovar en alldeles särskild känsla.

–Vi kommer att fira det goda som finns. Jag längtar ändå efter att få se publik i stället för polisrapporter.

LÄS MER:Recension: The Tallest man on earth, Liseberg, fredag

LÄS MER:Laleh inför Ullevi: ”Det blir en hel del överraskningar”

Till konsertsommaren

ANNONS