Punkveteranerna The Offspring återvänder till Liseberg för en konsert den 6 juni.
Punkveteranerna The Offspring återvänder till Liseberg för en konsert den 6 juni. Bild: Pressbild

The Offspring spelar på Liseberg 6 juni 2023

Punkveteranerna The Offspring återvänder till Liseberg för en konsert den 6 juni. När bandet spelade i parken 1999 och senare 2018 var det lapp på luckan.

ANNONS
|

Tittar man i klippen beskrevs Kalifornien-punkarna The Offspring redan 1999 som veteraner. Då rasade dessutom debatten om att de möjligen hade sålt ut sina punkideal.

"Visst, Offspring funkar som familjeunderhållning. Inte som rockband”, skrev Bella Stenberg i en svidande recension där hon delade ut en av fem möjliga fyrar.

”Lyckas alltid träffa helt rätt”

Publiken tyckte annorlunda och fyllde Liseberg. 15 000 sålda biljetter betydde rekord, lapp på luckan, och på den tiden innebar det dessutom att resten av parken stängde för att man skulle kunna hantera konserten.

"Köerna ringlade kilometerlånga och svarta börs-hajarna tog 300 spänn för en biljett som kostat 40 från början”, berättade Bella Stenberg i sin text.

ANNONS

The Offspring, med sångaren Dexter Holland i spetsen, har oförtrutet rullat på. 2018 var man tillbaka på Liseberg. Även då var det fullpackat framför Stora scenen.

– The Offspring har verkligen satt sin prägel inom punkgenren och lyckas alltid träffa helt rätt, säger Johan Gummesson, områdeschef för liveunderhållning på Liseberg.

Klara artister Stora scenen 2023

21 maj: Sofie Svensson & Dom Där och Elov & Beny

6 juni: The Offspring

10 juni: Benjamin Ingrosso

15 juni: Bolaget

21 juni: In Flames

1 juli: Miss Li

7 juli: Sven-Ingvars

17 augusti: Johnossi

2 september: Thomas Stenström

ANNONS