The Charlatans-trummis död

ANNONS
|

The Charlatans trummis Jon Brooke har avlidit av en hjärntumör. Trummisen, som blev 44 år, var inlagd på sjukhus och avled i sömnen under natten mellan måndag och tisdag, med familjen på plats.

Bandet offentliggjorde nyheten på sin hemsida och via twitter. De beskriver Jon Brookes som en "briljant trummis, en inspiration" och "en del i familjen". Meddelandet avslutas: "Att förlora någon som alltid var så full av liv är en tragedi som kommer att delas av så många. Våra tankar går till Debbie och hela Jons familj."

Efter att ha kollapsat i samband med en konsert i Philadelphia 2010 behandlades Jon Brookes behandlats för cancern, bland annat opererades han flera gånger. Under sommaren hade han dock arbetat på ny musik tillsammans med bandet.

ANNONS

Brookes var en av ursprungsmedlemmarna i The Charlatans, som bildades 1989. Bandet är fortfarande aktiva men hade sin storhetstid under 90-talet. De har tidigare förlorat keyboardisten Rob Collins som avled i en bilolycka under inspelningen av deras sjätte album 1996.

ANNONS