Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Programledarna Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer under genrepet inför Melodifestivalens deltävling två i Malmö Arena på fredagen.

Tajt genrep späckat med skånsk humor

Glitter, lite hiphop och naturligtvis en rejäl dos humor på skånska – genrepet inför andra deltävlingen passerade utan några större tekniska missöden.

På lördagen avgörs vilka två bidrag från andra deltävlingen som tar sig ända till Melodifestivalens final i Stockholm. För ytterligare två bidrag blir det Andra chansen, medan tre kommer att få lämna tävlingen.

I den andra deltävlingen är det främst de två kvinnliga programledarna, Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer, som håller låda. Skämten haglar och många handlar så klart om Malmö, Skåne och skåningar i största allmänhet.

Passade på att improvisera

Det får publiken i resten av landet tåla, tycker Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman.

- De får faktiskt stå ut. Vi älskar att vara i Malmö. och när vi har en programledare som är från landsdelen får det vara så, säger han till TT och fortsätter:

- Marika börjar blomma ut, hon börjar våga ta för sig. Och numren i tävlingen satt som en smäck.

Programledare Marika Carlsson säger själv att hon passade på att improvisera en hel del under fredagen.

- Det är kul att göra det. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och det blir mer levande då och inte så statiskt, säger hon.

TT: Det blev nästan som allra mest jubel när du sa att du är från Skåne i stället för att dra ett skämt?

- Ja, det är så, vi håller ihop härnere i södra Sverige.

Slingrig rekvisita

Det mesta gick som smort under det första publika genrepet och det var taggade artister som mötte publiken. Kvällen kantades bara av några smärre skönhetsfel. Bland annat glömde veteranen Jan Malmsjö texten till sitt bidrag "Leva livet", precis som under veckans tidigare repetitioner.

- Det ska gå jättebra för jag kan, men tröttheten slår ut. Det gäller koncentration bara, sade han till TT efter genrepet.

Polska superstjärnan Margaret höll styr på alla sina rosaklädda dansare på scen, och Liamoo och Hanna Ferm fortsatte att brottas med slingrig rekvisita. Under veckans repetitioner har duon, som framför kärleksfulla låten "Hold you", kämpat med den bångstyriga scenografin.

Den plast som är tänkt att effektfullt vaja i vinden slingrar sig farligt nära artisternas ansikten vid flera tillfällen. Liam Cacatian Thomassen tar utmaningen med ro.

- Den är effektfull på det sättet att jag börjar skratta under mitt framträdande, säger han till TT och ler.

- Jag ser inte det som ett problem, skrattar jag så skrattar förhoppningsvis alla andra också.