Little Jinder framträdde på P3 Guld-galan 2018.
Little Jinder framträdde på P3 Guld-galan 2018. Bild: Anders Ylander

Sveriges Radio ställer in P3 Guld 2022

Med anledning av det förändrade coronaläget beslutar Sveriges Radio att ställa in P3 Guld 2022. I nuläget finns inget nytt datum.

ANNONS
|

Den 22 januari skulle P3 Guld ha gått av stapeln på Radiohuset i Stockholm. Det var första gången som galan skulle ha hållits i Sveriges Radios egna lokaler. Men på grund av det hela tiden förändrade coronaläget i Sverige bedömer SR att denna inte går att genomföra.

– Vi hade planerat för en gala i Radiohuset, men utifrån det nuvarande coronaläget vill vi inte gå vidare med de planerna. Därför har vi valt att inte genomföra evenemanget, säger Claes Bertilson, presschef på Sveriges Radio.

Det var inte aktuellt att använda sig av vaccinationspass som säkerhetsåtgärd?

– Nej. Vi vill inte riskera något och det var ju inte heller en gala i klassik mening utan vi skulle använda delar av huset som är våra kollegors arbetsplats.. Bättre att ställa in nu och få en chans att planera något bra istället för att behöva ställa in med alldeles för kort varsel om läget ändras ännu mer den närmaste tiden.

ANNONS

Claes Bertilson säger att man inte heller tänker göra en coronaanpassad variant av P3 Guld, så som man gjorde i år med isolerade framträdanden på hotellrum och utan publik. Däremot är SR:s förhoppning att på ett eller annat sätt genomföra P3 Guld någon gång under 2022 för att kunna fira galans 20-årsjubileum.

– Ja, så är tanken, men det är svårt att säga hur det kommer bli i nuläget. Det enda vi vet är att P3 Guld-galan inte kommer ske den 22 januari.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS