Författaren Mats Strandberg fotograferad vid Stadsgårdskajen i Stockholm. Nu kan hans senaste bok Slutet bli amerikansk tv-serie.
Författaren Mats Strandberg fotograferad vid Stadsgårdskajen i Stockholm. Nu kan hans senaste bok Slutet bli amerikansk tv-serie. Bild: Marcus Ericsson/TT

Svenske succéförfattarens bok kan bli amerikansk tv-serie

"Med lite tur" kan Mats Strandbergs nya ungdomsroman Slutet bli tv-serie i USA. Så skriver författaren själv på Twitter.

ANNONS
|

Mats Strandberg är just nu aktuell med sin nya ungdomsroman Slutet som släpptes i samband med Bokmässan i Göteborg. Det är en preapokalyptisk historia om kometen Foxworth som är på väg mot jorden för att krossa och förinta allt liv. Och det om bara fyra veckor.

Nu uppger succeförfattaren (mest känd för den övernaturliga Engelsforstrilogin som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren) att hans nya bok kan vara på väg att bli en tv-serie i USA.

"Allt är väldigt spännande" skriver Mats Strandberg i en kommentar på Twitter men understryker också att det inte finns några konkreta planer satta i verket.

ANNONS

Bakgrunden till Strandbergs amerikanska äventyr är att det svenska produktionsbolaget Yellow Bird öppnat ett kontor i USA och att man skaffat rättigheterna till tre böcker, Åsa Schwartz De sju nycklarna, Lisa Jewells Jag fann dig (I found you) och just Mats Strandbergs nya roman Slutet, som Yellow Bird köpte vid bokmässan i Frankfurt tidigare i år.

– Efter att Yellow Bird lanserades i Storbritannien förra året var USA ett naturligt steg, säger producenten Marianne Gray i en kommentar om bolagets utveckling till filmsajten Deadline.

Företaget Yellow Bird US är ett samarbete mellan filmbolaget Yellow Bird Sweden (som bland annat ligger bakom Wallander-filmerna och Liza Marklunds Annika Bengtzon-serie) och Bunim/Murray Productions.

Läs mer: Nu skräms Strandberg igen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS