Sven Wollter med sällskap på Guldbaggegalan 2018 på Cirkus i Stockholm.
Sven Wollter med sällskap på Guldbaggegalan 2018 på Cirkus i Stockholm. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sven Wollter hyllas på sociala medier

Nyheten om att Sven Wollter dött i sviterna av covid-19 har fått många att reagera och uttrycka sin sorg på sociala medier. Kulturminister Amanda Lind (S) kommenterar på Instagram: ”Så oerhört sorgligt att höra”

ANNONS
|

Efter att ha insjuknat i covid-19 meddelade Sven Wollters familj under tisdagen att den folkkära skåderpelaren gått bort i sviterna av sjukdomen. Och reaktionerna kom snabbt efter att den sorgliga nyheten kommit ut.

”Så många oförglömliga roller. En person som gjort djupa avtryck hos så många - även mig. Mina varmaste tankar till Svens familj och nära. Vila i frid”, skriver kulturminister Amanda Lind (MP) på Instagram.

”Ännu en legendar som försvunnit från oss. Så ledsamt”, skriver sångerskan Lena Philipsson.

Även skådespelaren Sofia Helin, känd från tv-serien Bron, var ute och hyllade den avlidne skådespelaren på sociala medier. Hon delar med sig av ett minne där Sven Wollter stod som ensam man och applåderade de kvinnliga skådespelarna under en Metoo-manifestation under Guldbaggegalan.

ANNONS

”En fantastisk skådespelare och person. Tack” skriver hon också.

Även skådespelarkollegan Dragomir Mrsic lade upp ett inlägg om Wollter på Instagram. ”Vila i frid Sven Wollter, beklagar sorgen”, skriver han och lägger sedan in hashtaggen #icon.

Eva Röse var också ute på sociala medier och beklagade sorgen. Hon passade på att tacka Sven ”för elden”.

Författaren och filmregissören Alexandra-Therese Keining skriver också på samma sociala medie-plattform och uppmärksammar Sven Wollter.

”Alltid så stöttande och varm så fort man stötte på honom. Du kommer att vara väldigt saknad”, skriver hon.

Flera skådespelare och personer som arbetat med Sven Wollter har också kommenterat hans dotters inlägg på instagram där hon meddelar att hennes pappa gått bort.

Visa det här inlägget på Instagram

Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära. Sven blev 86 år. Han var en enastående människa med en värme och närvaro som genomsyrade allt han gjorde och skapade. Det är obegripligt att han nu inte finns hos oss mer. Tomrummet ekar. Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade Pappa, Morfar, Farfar, Make och svärfar. Vårt innerligaste tack till personalen som vårdat honom på IVA i Luleå.

Ett inlägg delat av Stina Wollter ☮️ (@stinawollter)

SVT-profilen Carina Bergfeldt, som just nu arbetar i USA med att rapportera om valet där, skriver: ”Jag beklagar innerligt sorgen”

TV4-profilen Jenny Strömstedt skriver till Stina Wollter:

”Jag skickar varma tankar till dig och er i sorgen efter en person som också var en sån självklar del av det Sverige jag och många andra växte upp i. Tack för alla enastående rollprestationer och oförglömliga framträdanden”

LÄS MER:Sven Wollter död

LÄS MER:Här är Göteborgsikonens liv i bilder

ANNONS