"Svårt att gå in på utan att bli tårögd"

Laurentsio Pettersson, känd bland annat från SVT-serien "Mot alla odds" är aktuell med en ny bok om sitt liv och även de upplevelser han hade under inspelningen av tv-serien, där en av deltagarna gick bort efter en ridolycka.

ANNONS
|

SVT-serien "Mot alla odds" fick stor uppmärksamhet redan innan programmet sänts efter att en av deltagarna, Madelene Lundgren,avlidit efter en ridolycka.

En av deltagarna i programmet, som gick ut på att personer med funktionsnedsättningar skulle ta sig 150 mil från Victoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia, varLaurentsio Pettersson. Han är nu aktuell med en bok om sitt eget liv samt sina upplevelser under inspelningen av programmet.

– Den beskriver hur svårt det var i programmet, jag möter bland annat en svart mamba, säger han till GP.

En del av boken handlar om just Madelene Lundgren.

– Jag berättar i boken om det tragiska dödsfallet. Hon var väldigt lättsam och om man hade ett problem kunde man prata med henne. Det var väldigt tråkigt, hon var en kämpe.

ANNONS

"Hände väldigt mycket"

Pettersson kom till Sverigeför 25 år sedan och han berättar även om sin tuffa på barnhem i Rumänien.

– Där hände det väldigt mycket, det är svårt att gå in på utan attbli tårögd. På ett av barnhemmen jag bodde på var det400 pojkar. De kunde hota oss med stryk och med något sexuellt också. Det är verkligen svårt att gå in på, säger han.

Petterssons situationförbättrades avsevärt när han kom till Sverige.

– Mitt liv blev väldigt bra när jag kom till Sverige. Jag fick nya möjligheter, nya vänner och en ny familj.

Men livet är fortfarande fullt av utmaningar menar han.

– Att släppa sin egen bok känns väldigt skönt, men det är fortfarande tufft. Jag åker ut och föreläser mycket om mitt liv.

ANNONS