Festen ska bli av. Live Nation planerar för att genomföra Summerburst i september.
Festen ska bli av. Live Nation planerar för att genomföra Summerburst i september. Bild: Anna Svanberg

Summerburst ska genomföras på Ullevi i september

Det ska bli Summerburst-gala på Ullevi den 3-4 september. ”Vi har bestämt oss för att satsa fullt ut”, säger Live Nation. Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götaland höjer varningsflagg.
– Många kommer fortfarande inte vara vaccinerade och det är verkligen upp till varje enskild deltagare att sköta sig.

ANNONS
|

Alla trodde nog att Ullevi-sommaren var inställd. Men nu säger arrangerande Live Nation att dansmusikfesten Summerburst ska bli av trots allt. ”Vi har bestämt oss för att satsa fullt ut och är mer än redo”, säger arrangerande Live Nation.

”Givet att vi når nivå 4 eller högre i regeringens öppningsplan så ser vi möjligheter att genomföra Summerburst i sommar. Vi har bestämt oss för att satsa fullt ut och är mer än redo”, säger Anders Boström, festivalgeneral för Summerburst i ett pressmeddelande.

Lovar följa gällande restriktioner

Om Summerburst blir av som Live Nation alltså nu hoppas på så blir det också tioårsjubileum för festivalen som tog EDM-musiken till de största arenorna i Sverige. Och Live Nation menar att det ska kunna bli ett säkert och tryggt firande.

ANNONS

”Vi har förberett och jobbat med planering för evenemang i över ett år med ytor, publikflöden och tekniska lösningar. Trygghet i alla former för våra besökare är vår absoluta prioritet och vi kommer naturligtvis följa de då rådande föreskrifterna. Om läget förändras och festivalen inte skulle kunna gå att genomföra får besökarna självklart överföra sina biljetter till nästa år eller få pengarna tillbaka.”, säger Anders Boström.

Tegnell sade nej till Ullevi-konserter i våras

Statsepidemiolog Anders Tegnell har vid ett flertal tillfällen fått frågan om när det kan bli aktuell med konserter på Ullevi igen. Senast i mars kommenterade han saker i en chatt med tidningen Aftonbladet.

– Det blir mycket kristallkula och killgissningar. Men stora konserter, om man är intresserad av sådant, och stora sportevenemang kommer inte finnas som vanligt den här sommaren”, sade Tegnell då.

Efter beskedet om att Live Nation planerar för att genomföra Summerburst i september reagerar Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen såhär:

– Det är jättesvårt att veta var vi befinner oss i september och hur situationen ser ut då. Regeringen och FHM har en plan för att stegvis lätta på restriktionerna under sommaren men även om det ser positivt ut just är det mycket som kan hända, säger Wahlberg och fortsätter:

ANNONS

– Hur som helst kommer smittan finnas kvar i samhället även i september och vi måste fortsätta ha ett otroligt bra beteende, speciellt när många människor träffas.

– Många, inte minst yngre, kommer inte vara vaccinerade då och ska ett arrangemang som Summerburst kunna genomföras ska inte bara arrangörerna hantera alla rutiner utan det är verkligen upp till varje enskild deltagare att sköta sig.

Årets line-up till Summerburst kommer att presenteras nu på torsdag den 10 juni. Klara sedan tidigare är DJ Snake, Coone och Will Sparks.

Senast Summerburst hölls på Ullevi, 2019, var det med en publik på 30 000 personer per kväll.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS