Strålande konsertväder under Way Out West och Ed Sheeran på Ullevi

Att det öser ner regn under Way Out West är närmast en tradition. Men nu verkar det som att trenden bryts, med strålande sol och temperaturer runt 20 grader.
– Det blir superbra festivalväder, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Nu drar en riktig superkonsertvecka i gång i stan, med Ed Sheerans två kvällar på Ullevi och Way Out West som tar plats i Slottsskogen för första gången på tre år. Tidigare har åtminstone ett besök på Way Out West varit liktydigt med skyfall och lervälling. Men nu ser det ut att bli ändring på det.

Redan till Sheerans första Ullevikonsert under onsdagskvällen blir det fint väder, med strålande sol och temperaturer på strax under 20 grader.

– Och det ser faktiskt ut att fortsätta på det spåret. Vi har ett läge där ett högtryck etablerar sig i landets södra halva så det kommer bli ganska lugnt väder, säger Emma Härenstam på SMHI.

ANNONS

På torsdagen, Way Out Wests första dag och Ed Sheerans sista på Ullevi, blir det strålande sol och temperaturer omkring 20-graders-strecket.

– Det kan bli lite småblåsigt och det innebär tidvis friska vindbyar. Så det är inte så att man kommer blåsa bort direkt, utan det kan fläkta lite.

Strålande sol hela helgen

Under fredagen blir vinden svagare och även denna dag blir solig från morgon till kväll.

– Det kan stundtals vara lite höga slöjmoln som passerar, men de ser ut att vara ganska så tunna så man kan nog ändå ana solen där bakom. Temperaturen på fredag kommer att ligga på ungefär 20 till 23 grader.

Emma Härenstam, meteorolog på SMHI, utlovar strålande festivalväder till helgen.
Emma Härenstam, meteorolog på SMHI, utlovar strålande festivalväder till helgen. Bild: SMHI

Hur otroligt det än kan låta så väntas även lördagen i Slottsskogen bli kanon med sol och temperaturer mellan 21 och 24 grader. Men ännu bättre blir det när både festivaler och Ullevikonserter är över.

– På söndagen ser det ut att bli omkring 25 grader och sol, så det är kanske en bra dag för att bada om man orkar ta sig ut, säger Emma Härenstam.

Det här känns nästan för bra för att vara sant. Hur säkra kan vi vara på att det verkligen blir sol?

– Jag skulle säga att det är en ganska säker prognos det här. Modellerna är ganska samstämmiga om det här högtrycket som växer sig in.

ANNONS

Till konsertsommaren

LÄS MER:Så blir maten på Way out west 2022

LÄS MER:Ed Sheeran spelar på Ullevi – missa inte viktiga detaljen om din biljett

LÄS MER:Way out West ändrar schema efter kritik

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS