Stjärnmusikern: ”AI kan inte ens förstöra ett hotellrum”

Många menar att AI kommer att förvandla våra liv – och vår musik. Det klassiska bandet The Eagles gitarrist Joe Walsh är inte riktigt lika säker. ”AI kan inte kasta ut en TV från femte våningen” fastslår han sturskt, i en intervju med Consequence.

ANNONS
|

Det sägs att robotarna kommer, och att vi alla lär bli arbetslösa. Gossen vid fabriksbandet, journalisten vid skrivbordet, artisten vid sin luta. AI kommer ta över varenda yrke.

Men Joe Walsh, en av frontmännen i The Eagles, tycks inte vara oroad över huvud taget. I en intervju med Consequence avfärdade musikern AI med en enkel mening:

”Det är datorer, det har ingenting med musik att göra”.

”En dator kan inte kasta en TV från femte våningen och träffa mitten av poolen”

Walsh byggde sedan ut sitt resonemang ytterligare:

”En dator kan inte förstöra ett hotellrum, den kan inte kasta ut en TV från femte våningen i en pool och träffa mitten av bassängen. När AI vet hur man förstör ett hotellrum så har den min uppmärksamhet, inte tidigare än så”

ANNONS

The Eagles är just nu i färd med att genomföra sin sista turné någonsin. Den inleds den sjunde september i New York, och avslutas ett par månader senare i St Paul.

Bandet är faktiskt också kända för att befläcka hotellsviter, och har till och med skrivit om det i flera av sina sånger. En rad i ”Lifes been good” , från 1978, går till exempel ”I live in hotels/tear out the walls”. Förutsägbart nog är låten skriven av: den orubblige Joe Walsh.

LÄS MER:Loreen ställer in på Villa Belparc i Slottsskogen

LÄS MER:Recension: ”Daisy Jones & The Six” – Prime video

LÄS MER:Skulle sälja stulna Eagles-texter – tre åtalas

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS