Stjärnor på plats för att träffa sina fans

"Det är ett privilegium att få komma ifrån Hollywood och träffa fansen", säger Ernie Hudson.

ANNONS
|

I helgen är det dags för Scifiworld i Göteborg – Sveriges största mässa för scifi-intresserade. I vanlig ordning får evenemanget celebert besök, denna gångbland annat i form av stjärnskådespelarna Ernie Hudson (känd som Winston i Ghostbusters) och Billy Boyd (Pippin i Sagan om Ringen).

GP träffade dem båda innan mässan drog igång för prat om karriären, deras upplevelse av mässan – samt vilka ord de snabbast kopplar till Sverige. - Det finns många intressanta vinklar här. Allt har någon designvinkel. Och så är folket är väldigt lugna, trevliga, berättar Billy Boyd.

Har kopplingar till Sverige

Även Ernie Hudson är inne på samma spår. Han poängterar dessutom hur vackra och intelligenta han tycker att svenskarna är. Ernie Hudson har aldrig varit i Sverige innan, men har ändå nära kopplingar till vårt avlånga land. - Min frus farmor är från Sverige och emigrerade i början av 1900-talet. Jag har alltid velat åka hit och nu kom min chans, säger han. Dock har han ännu inte hunnit utforska Göteborg men hoppas kunna göra det när han kommit till rätta. - Så här långt har jag bara sett hotellet. Och flygplatsen. Jag kom igår och har sovit sedan dess.

ANNONS

På mässan ska de träffa fansen och skriva autografer – något de båda ser fram emot. - Det är ett privilegium att få komma ifrån Hollywood och träffa fansen. Det är mer ärligt och mer avslappnat. Hemma kan fans komma fram på gatan och ställa frågor, vilket inte alltid är bekvämt, säger Ernie Hudson. - Jag älskar det! Mässor har ändrats mycket på bara fem åt. Förr var det mansdominerat, nu kommer hela familjer. Det har gått från nördnisch till familje-evenemang, sägerBilly Boyd.

Är sugen på mer Sagan om Ringen– om Jackson är med

Det har gått 13 år sedan "Sagan om Konungens Återkomst" hade premiär. Billy Boyd tycker att tiden gått fruktansvärt fort och han saknar rollen som Pippin. På frågan om han skulle vilja göra fler filmer i samma universum, svarar han att det är något han kan tänka sig – men bara om Peter Jackson är involverad. - Egentligen är det konstigt då Pippin hade behövt vara med. Men om manuset är bra, storyn vettig så ser jag ingen anledning att inte göra det, säger Billy Boyd.

När GP frågar Ernie Hudson vad han anser om den senaste "Ghostbusters", svarar han att han gillade den även om en reboot kändes konstigt. Han menar att den uppföljare, som utspelar sig 30 år efter originalfilmerna, hade varit mer logiskt. - Jag ville inte säga detta innan filmen hade premiär. Det hade framstått som kritik, vilket det inte är. Vad jag menar är att att man hade kunnat ta originalrollerna som spöken och låta tjejerna rocka istället, förklarar han. Om du hade fått frågan att vara med i Ghostbusters, med originalgänget, hade du varit med då? - Tveklöst.

ANNONS
ANNONS