Skådespelaren och komikern Stephen Fry, 66 år, räknar med att snart vara tillbaka i offentligheten efter sin allvarliga fallolycka tidigare i höst. Arkivbilden är från 2015.
Skådespelaren och komikern Stephen Fry, 66 år, räknar med att snart vara tillbaka i offentligheten efter sin allvarliga fallolycka tidigare i höst. Arkivbilden är från 2015. Bild: Matt Dunham

Stephen Fry föll från scenen – talar ut om skadorna

Skådespelaren Stephen Fry föll i september från scenen på Londons O2 Arena. Han bröt då benet, skadade sitt bäcken och knäckte ”ett gäng” revben. Nu berättar 66-åringen för första gången om de allvarliga skador han ådrog sig, och som nu håller på att läka.

ANNONS
|

Stephen Fry, 66 år, är inte bara känd som komiker och skådespelare. Vid sidan av sin omfattande karriär inom film och teater är han komiker, författare och programledare i brittisk tv.

I september hade han medverkat i ett samtal om AI på O2 Arena i Greenwich i sydöstra London. När han skulle gå av scenen trampade han fel och föll handlöst 1,8 meter och landade på ett betonggolv.

I en brittisk radiointervju med Claudia Winkleman under lördagen berättar han för första gången om fallet, och de allvarliga skador han ådrog sig.

Han bröt sitt ena ben, skadade sitt bäcken och knäckte ”ett gäng revben”.

ANNONS

Snart på benen igen – leder ”Jeopardy” i brittisk tv

Nu ”tackar han sin lyckliga stjärna” för att det ändå inte gick värre: han kunde ju ha smällt i huvudet eller skadat sin ryggrad.

Snart räknar dock Stephen Fry med att vara på benen, och tillbaka i offentlighetens ljus för att programleda ”Jeopardy” i brittisk tv.

Han hälsar att han är på bättringsvägen:

– Som Lazarus kommer jag snart att kasta mina kryckor och vara tillbaka på jobbet.

Under rehabiliteringen har han fått en hel del hjälp av fysioterapeuter.

Han ordinerades dessutom det kontroversiella, starkt beroendeframkallande preparatet Oxycontin som smärtlindring. Något han initialt var ovillig att ta eftersom han tidigare kämpat hårt mot ett omfattande drogmissbruk vilket han mer utförligt skildrat i sin självbiografi ”More fool me” (2014).

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS