Dolores Haze och Shirin.
Dolores Haze och Shirin. Bild: TT

Statement festival avslöjar fler bokningar

Bland andra Dolores Haze och Shirin ansluter sig till den mansfria Göteborgsfestivalen.

ANNONS
|

Festivalen Statement, som stänger ute cis-män och riktar sig till kvinnor, transpersoner och ickebinära, äger rum på Bananpiren i Göteborg 31 augusti till 1 september. Tidigare har festivalledningen avslöjat att akter som Frida Hyvönen, Joy och dj-duon Karim & Karam uppträder på festivalen. Under onsdagsförmiddagen lades fler artister till i uppställningen.

LÄS OCKSÅ: Hyvönen och Joy till Statement festival

Till skaran ansluter sig nu sångarna Shirin och Zhala, Steget-Matilda Sjöströms soloprojekt Det brinner, samt Woah dad-signade punkrockbandet Dolores Haze som 2015 vann P3 Gulds pris för bästa rock/metal, och som sedan dess har hunnit spela förband åt punklegendaren Iggy Pop.

ANNONS

– Vi tycker att festivalen är ett grymt initiativ som verkligen behövs som motvikt till den verklighet vi lever i. Det är framtiden! Vi är stolta över att vara en del av den massiva förändringen av ojämlikhet som håller på att ske. Det ska bli jättekul att dela scen med så många fantastiska kvinnor, säger Dolores Haze i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Statementfestivalens 18-årsgräns upprör

Zhalas musik har beskrivits som queer electropop, medan hon själv gärna använder begreppet "cosmic pop". Shirin introducerades för den stora allmänheten 2017 när hon tillsammans med Damn tolkade Frans schlagervinnarlåt If I were sorry under det årets melodifestival.

Matilda Sjöström från Göteborg utgör ena halvan av bandet Steget. I soloprojektet Det brinner spelar hon "gråtdisco" och dansdriven popmusik.

Artistlistan såhär långt:

Frida Hyvönen

Dolores Haze

Det brinner

Joy

Karim & Karam

Tami T

Shirin

Zhala

ANNONS