Stadsteatern auktionerar ut scenkläder för att köpa skyddsmaterial

Göteborgs stadsteaters årliga kostymutförsäljning får den här gången äga rum på nätet på grund av pandemin.

ANNONS
|

Skulle du vilja bära samma kläder som Eric Ericson och Carina M Johansson bar i rollerna som Papegeno och Papagena i Göteborgs stadsteaters uppsättning av "Trollflöjten"? Eller kostymen som Johan Gry bar som Alex i "Clockwork orange" på Backa teater?

Nu har du chansen när Göteborgs stadsteater auktionerar ut delar av sitt kostymförråd på nätet.

Auktionen består av klänningar, kostymer, skjortor och hattar som sytts av deras kostymmästare och använts av teaterns skådespelare i uppsättningar som "Trollflöjten", "Clockwork orange", "Bibeln" och "Peer Gynt".

LÄS MER:Sexåring ropade in teaterns isbjörn på Ö-festen

Mest populärt hittills är den sidenklänning som Carina M Johansson bar i föreställning "Bibeln" som sattes upp 2012. Därefter ligger ett paket med hattar, en korsett, vingar och kappor.

ANNONS

Tidigare år har Göteborgs stadsteater haft sin kostymutförsäljning på Ringön i samband med Ö-festen. I år skulle auktionen ha ägt rum den 25 april, men har fått flytta ut på nätet på grund av den rådande pandemin,

Alla intäkter går oavkortat till inköp av material till Göteborgs Stadsteaters produktion av skyddsmaterial till vård och omsorg i Göteborg och sjukvården i Västra Götalandsregionen.

Auktionen inleddes den 19 maj på Tradera och tar slut 28 maj.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS