Gry Forssell är sommarvärd i P1 torsdagen den 25 juni.
Gry Forssell är sommarvärd i P1 torsdagen den 25 juni. Bild: Mattias Ahlm

Sommar i P1: Gry Forssell

I sitt livesända sommarprat pratar Gry Forssell karriären, uppväxten och nyligen bortgångne kollegan Adam Alsing. Men det guppar tryggt på ytan i 90 minuter utan några risktagningar.

ANNONS
|
Gry Forssell är sommarvärd i P1 torsdagen den 25 juni.
Bild: Mattias Ahlm

Radioproffset Forssell sänder såklart sitt sommarprat live. Hon älskar när den röda lampan tänds och reglarna dras upp – eller strålkastarna tänds, för den delen. Hon sticker inte under stol med att rampljuset är en del av lockelsen med programledaryrket.

Denna korta glimt av introspektion är tyvärr det enda vi får i den vägen. I ett rasande tempo kastar sig Forssell in i en genomgång av karriären, kantad med klämkäcka instick som ”hur illa kunde det gå?” och ”dikeskörningarna är lärorika!”

Missförstå mig inte här. Alla sommarprat måste inte vara tvångsmässiga djupdykningar i värdens mörkaste stunder. Men det måste finnas ett mellanting.

ANNONS

Vem?

Gry Forssell är 47 år, uppväxt i Luleå och bosatt i Stockholm.

Hon har varit programledare för tv-program som ”Fångarna på fortet”, ”Gladiatorerna”, ”Körslaget” och Silikon”. De senaste 16 åren har hon lett radiokanalen Mix Megapols morgonprogram på vardagar och har också under 12 somrar lett Sommarkrysset i TV4.

Detta är Gry Forssells debut som sommarvärd och programmet sändes live.

Det är inte så att Gry Forssells sommarprat är helt substanslöst. Hon minns varmt den nyligen bortgångne kollegan Adam Alsing, försvarar underhållningsgenren (välkommet!) och reflekterar över den tidigare manliga programledardominansen i TV och radio.

Men för det mesta följer berättelserna samma mönster: någon ringer om ett jobb, hon tackar ja utan att riktigt tänka efter, ibland går det tokigt men oftast är det jätteroligt. Hon har aldrig haft ångest och bråkar aldrig med sin man. Till slut är det jag som får ångest istället.

Forssell säger att vi måste få översköljas med trams ibland, och det är absolut sant. Men utan minsta tuggmotstånd blir det bara... klaustrofobiskt.

Sommarpratare 26/6: Björn Natthiko Lindeblad, civilekonom, föreläsare och före detta buddhistmunk

ANNONS