Skådespelerskan Carina Boberg har dött.
Skådespelerskan Carina Boberg har dött. Bild: Julia Back Jonsson

Skådespelerskan Carina Boberg är död

Skådespelerskan Carina Boberg, känd från Göteborgs stadsteater och tv-serien "Rena rama Rolf", har dött efter en tids sjukdom.
– Hon har betytt ovärderligt mycket, hon var en varm och levande människa, berättar Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare på Göteborgs stadsteater.

ANNONS
|

Skådespelerskan Carina Boberg har dött, detta meddelar Göteborgs stadsteater på sin Facebooksida.

Hon var anställd på teatern mellan 1983 till 2019 där hon hade många olika roller. På Göteborgsscenen har hon bland annat spelat Marguerite Duras i Smärtan, i Anna Karenina och som farmoder i "Fanny och Alexander".

För den stora publiken blev hon känd som "Bettan" som var gift med spårvagnschauffören "Rolf Allan Mjunstedt" som spelades av Lasse Brandeby i tv-serien "Rena rama Rolf". I samma serie kunde man också se Robert Gustafsson i rollen som "Nisse Lind".

Komedin visades på tv mellan 1994 till 1998.

Carina Boberg blev känd hos den stora publiken som "Bettan" i tv-serien "Rena rama Rolf". Hon var gift med spårvagnschauffören "Rolf Allan Mjunstedt" som spelades av Lasse Brandeby.
Carina Boberg blev känd hos den stora publiken som "Bettan" i tv-serien "Rena rama Rolf". Hon var gift med spårvagnschauffören "Rolf Allan Mjunstedt" som spelades av Lasse Brandeby. Bild: Arkivbild

"Hon var väldigt äkta på scen"

Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare på Göteborgs Stadsteater, berättar att Carina Boberg var väldigt äkta på scen, vilket var hennes signum. Att hon aldrig gjorde något med vänsterhanden utan gick för fullt in i varje roll.

ANNONS

– Hon har betytt ovärderligt mycket, hon var en varm och levande människa, berättar Pontus Stenshäll.

Hennes sista roll på Göteborgs Stadsteater var som farmor i "Fanny och Alexander", hon spelade den rollen till hon gick i pension 2019. Strax därefter blev hon sjuk, enligt Pontus Stenhäll.

En av hennes mest hyllade roller på Stadsteatern var i "Anna Karenina".

Vad minns du mest?

– Att hon var en sensitiv människa, och hennes roll som mamma i "Mephisto". I "Karl Gerhard" där hon dansade loss med en sorts livsglöd.

– Det är väldigt tungt nu. I receptionen har vi en minnesbok och ett tänt ljus för henne. Allmänheten kan skriva i den från imorgon.

Carina Boberg blev 68 år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS