Skådespelaren Sten Elfström har gått bort – blev 81 år

Sten Elfström är känd från en rad svenska tv-produktioner. Bland dem serien ”Ebba och Didrik” där han spelade pappan. Nu har den 81-årige skådespelaren gått bort, skriver hans dottern Josefine Elfström på Facebook.

ANNONS
|

Sten Elfström föddes i Stockholm 1942, och utbildade sig senare till skådespelare i Göteborg där han gick ut scenskolan 1968. Därefter var han i flera år engagerad på Norrköping och Linköpings stadsteater som i dag går under namnet Östgötateatern.

Sin första stora tv-roll fick han 1980, som ingenjör Börje Bodmark i miniserien ”Lycka till” – en komedi om svensk medelklass.

Som skådespelare visade han upp ett brett register i allt från drama-serier som ”Soldater i månsken” i regi av Tomas Alfredson med manus av Klas Östergren till deckare och komedi.

Efter insatser i tv-serier som ”Profitörerna” (1983) och ”Lösa förbindelser” (1985) fick Sten Elfström sitt stora publika genombrott i ungdomsserien ”Ebba och Didrik”. Året var 1990 och han och Suzanne Reuter spelade huvudpersonernas föräldrar.

Elfström har även uppmärksammats för sina roller i populära tv-serier som ”Svensson Svensson”, ”Äkta människor”, ”Lasermannen”, ”Kenny Starfighter”, ”Kenny Begins” och ”Hotell Kantarell”. Bland filmerna han medverkat i finns ”Dödlig drift”, ”Beck – annonsmannen”, ”Hotell Gyllene Knorren” och ”Kärlek delux”.

ANNONS

Som skådespelare visade han upp ett brett register i allt från drama-serier som ”Soldater i månsken” i regi av Tomas Alfredson med manus av Klas Östergren till deckare och komedi.

Sammanlagt hann han medverka i närmre sextio tv-serier och filmer under karriären. Så sent som 2016 gjorde han ett litet inhopp i tv-komedin ”Finaste familjen”.

På onsdagkvällen somnade skådespelaren in, 81 år gammal.

Beskedet kommer från hans dotter Josefine Elfström. Den 20 mars skrev hon ett kortfattat, men känslosamt, meddelande på Facebook:

”Ikväll dog min pappa. Jag är så tacksam att jag fick ha världens finaste pappa i 47 år.”

Enligt Expressen gick Sten Elfström bort efter en längre tids sjukdom.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS