Sigge Eklund gör regidebut på Netflix med ”A part of you”

Författaren och poddaren Sigge Eklund står nu inför ett nytt kapitel. Snart debuterar han också som regissör. ”Vi ska göra långfilm!! Tack för förtroendet” skriver han på Instagram.

ANNONS
|

På fredagen avslöjade Netflix att de satsar på en ny långfilm. Manus är skrivet av Michaela Hamilton som tidigare skrivit de hyllade ungdomsserierna ”Eagles”, ”Håll andan!” och ”Zebrarummet”. För regin svarar författaren Sigge Eklund, som sedan länge har ett brinnande intresse för långfilm. Nu gör han själv också regidebut.

För den bredare publiken är Sigge Eklund mest känd som ena halvan i den populära podden ”Alex & Sigge”. I veckans avsnitt av podden berättar han om arbetet med Netflix-filmen.

– Jag vill inte schabbla bort nånting, säger han till samtalspartnern Alex Schulman.

– Jag har väntat på att du ska berätta om det här. Jag har vetat om det här ganska länge och varit så irriterad för att du är så lojal mot de här jävla filmbolagen. Det är väl bara att berätta, kontrar Alex Schulman.

ANNONS

”Vi ska göra långfilm!! Tack för förtroendet” skriver Sigge Eklund själv entusiastiskt på Instagram.

Dramat ”A part of you” beskrivs i kortfattade ordalag som ”en uppväxtskildring”.

Besattheten i att vara tonåring

I podden antyder Sigge Eklund, utan att avslöja något handlingen, lite mer om vad vi kan vänta oss för typ av film:

– Jag har väntat på ett manus som ska passa mig, som Michaela Hamilton har skrivit. Jag tror att det har den här typen av intensitet som jag alltid letar efter i film. Du vet, filmer där man tar stryptag om publiken direkt utan att släppa taget om den, och som inte slarvar bort en scen. Michaela Hamilton är så duktig på just det där, alltså besattheten, förälskelsen och sorgen i att vara tonåring. Manuset har allt det där, så det blir en spännande tid att spela in den i.

Alex Schulman svarar stöttande:

– Jag har läst det manuset. Det är otroligt fint och jag tror att det passar dig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS