Sensus sänder konserter för hemmasittande äldre

Med tanke på coronavirusets spridning måste många äldre hålla sig inomhus. Därför sänder Sensus studieförbund konserter som man kan titta på hemma.

ANNONS
|

Med start måndag kommer Sensus studieförbund att sända konserter med Göteborgsbaserade artister på deras Youtube-kanal.

Anledningen är att erbjuda något – inte minst – för alla äldre som ska hålla sig inne, och därför inte kan gå på konsert. Samtidigt ger det några arbetstillfällen för kulturarbetare som plötsligt hamnat utan jobb.

Än så länge är tre konserter inplanerade som kommer att sändas live klockan 11.00 på måndag, onsdag och fredag. De kommer att vara tillgängliga även efter att de sänts.

LÄS MER:Recension: Amanda Andreas - Som havet

Den första konserten blir med jazzsångerskan Amanda Andréas som det var tänkt skulle ha hyllat Lill Lindfors, Barbro Hörberg och Merit Hemmingsson i Stenhammarsalen den 28 april. En konsert som istället har flyttats till november i år.

ANNONS

Under konserten för Sensus kommer hon att sjunga både eget material och låtar av Barbro Hörberg ackompanjerad av gitarristen Erik Björksten.

Onsdagens konsert är med Maja Karin Fredriksson som tidigare har spelat med folkpopduon Castlewoods och även tolkat poeten Ebba Lindqvist. Hon uppträder tillsammans med saxofonisten Frida Thurfjell.

Och på fredagen blir det en halvtimmes allsång med David Oest, som är musikalartist och verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund, och musikerna Anna och Martin.

Måndag 23 mars: Amanda Andréas och Erik Björksten

Onsdag 25 mars: Maja Karin Fredriksson och Frida Thurfjell

Fredag 27 mars: Allsång med David och Anna & Martin

Alla konserter sänds live kl. 11.00 på www.sensus.se/youtube-live

ANNONS