Se Elton Johns karriär i bilder

Till helgen väntas Elton John ge sina sista konserter någonsin när hans Farewell Yellow Brick Road-turné går i mål på Tele2 Arena i Stockholm. Efter det kan den 76-årige britten se tillbaka på en minst sagt lyckad karriär som sträcker sig bak till tidigt 60-tal.

ANNONS
|

Elton John är idag en av världens största artister, känd för sina äventyrliga hattar och sin strupe. Men en gång var han anonym.

Hans debutskiva sålde i blyga 4 000 exemplar. Under en tid arbetade han som barmusiker, och erhöll då ett pund per kväll, samt en ljus öl på 50 centiliter.

60 år senare har Elton John sålt 250 miljoner album, och är ett helt eget solsystem. Under en tidpunkt, i mitten av 70-talet, stod han för två procent av världens skivförsäljningar.

Denna helg gör musikern, som heter Hercules i mellannamn, sina två sista konserter någonsin. Båda genomförs på Tele 2 Arena i Stockholm. Alla tidigare spelningar på turnén har avslutats med exakt samma sång: “Goodbye Yellowbrick road”.

ANNONS

Kan detta bli den sista låt som Elton John någonsin spelar live? Detta får vi se i Stockholm. Tills dess kan ni ta del av ovanstående galleri.

LÄS MER:Elton John tog farväl vid Glastonbury

LÄS MER:Inför avskedet: Elton Johns ikoniska stunder

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS