Sarah Klang utsedd till årets göteborgare

Musikern Sarah Klang är utsedd till Årets göteborgare. Juryn motiverar utnämningen med att det är ”snudd på omöjligt att inte golvas av hennes starka uttryck”.

ANNONS
|

Sarah Klang koras till Årets göteborgare 2023, som årligen utses av Göteborg & Co och Sveriges Radio P4 Göteborg.

När GP ringer Sarah Klang ligger hon hemma med sitt lilla barn, i den värsta influensan hon haft i hela sitt liv. Men mellan hostningarna får hon ändå fram glädjen över utmärkelsen.

– Det känns fint att många i den staden där jag bor och är född vet om att jag sysslar med konst, säger hon.

Min första reaktion var ”va, har hon inte redan blivit utsedd till Årets göteborgare?”

– Haha, det var inte min första reaktion. Jag tänkte ”får man en spårvagn?”, men det får man inte. Men jag är glad att priset är för 2023, annars hade jag känt press över att vara en snäll person hela året.

ANNONS

Ges till god ambassadör

”Sarah Klang sjunger rätt från hjärtat och det är snudd på omöjligt att inte golvas av hennes starka uttryck. Hennes musikaliska värld rymmer starka känslor som lycka och längtan, hopp och tvivel, men också humor”, motiverar juryn sitt val i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen årets göteborgare delas årligen ut till någon som varit en god ambassadör för Göteborg, gjort något positivt som betytt mycket för många och dessutom är en godhjärtad, innerlig och uppmärksammad person.

Utnämningen av Sarah Klang till Årets göteborgare sker på scenen i Nordstan, torsdag den 11 januari klockan 12.10.

Utnämningen har delats ut sedan 1993. Genom åren har bland andra Miriam Bryant, Laleh, Leif Mannerström och Håkan Hellström korats till årets göteborgare.

Sarah Klang släppte tidigare i år sitt fjärde album, ”Mercedes”, som handlar om att bli mamma. Albumet gavs fyra av fem fyrar av GP:s musikrecensent. Hon har två gånger vunnit grammisar i kategorin Årets alternativa pop. Hennes popmusik är ofta influerad av country och americana.

Läs mer i GP Kultur:

LÄS MER:Recension: Sarah Klang – ”Mercedes”

LÄS MER:Sarah Klang spelar på Liseberg för första gången

LÄS MER:Sarah Klang om musiken, terapin och de tuffa tonåren

ANNONS