Så minns Lasse Kronér Roger Moore

Den 13 januari 2001 medverkade Roger Moore i Bingolotto. Han var där för att lotta ut en Volvo P1800 som han starkt förknippats med sedan han körde den i tv-serien "Helgonet". Lasse Kronér som var programledare för Bingolotto under Moores besök minns honom med värme: "Han var en extremt trevlig person."

ANNONS
|

Under tisdagseftermiddagen kom nyheten om att den legendariska 007-skådespelaren Roger Moore avlidit efter en tids sjukdom. Genom åren har han haft starka band till Sverige. Och något många minns är hans relation tillVolvo P1800.

LÄS MER:Roger Moore är död

Till tonerna av den klassiska James Bond-melodinkliver Roger Moore in i studion där han välkomnas av Bingolottos dåvarande programledare, Lasse Kronér. 16 år efter Moores medverkan i programmet minns Kronér honom ändå starkt.

– Eftersom Bingolotto var direktsänt hade jagen timmes förberedande intervju med honom. Han var en extremt trevlig person som dessutom hade den där härliga brittiska humorn, säger Kronér och fortsätter;

ANNONS

– Timmarna innan hans medverkan i programmet var han dessutom inblandad i en bilkrasch. Han återberättadehistorien för mig. Någon frågade om han var oskadd och Moore svarade "Of course I'm alright. My name is Bond, James Bond."

– Han var med i programmet som representant för Unicef. Vi skulle lotta ut Pelle Pettersons bil, en Volvo P1800, säger Kronér.

"Viktig partner i mitt skådespelarliv"

Det var ingen slump att det var en Volvo P1800 som lottades ut. Det är en bil han starkt förknippats med sedan han körde den i tv-serien "Helgonet".

–Jag har förknippats med P1800 i över 40 år nu, och har kört Volvo sedan dess. P1800 var en viktig partner i mitt skådespelarliv, sa han i en intervju med TT förra året.

LÄS MER:Moore blir aldrig kvitt P1800

LÄS MER: Krönika -Så vann Roger Moore publikens kärlek

ANNONS