Roxette på scen igen

ANNONS
|

Roxette är tillbaka. På ett slutsålt och fullknökat Leif's Lounge i Tylösand utanför Halmstad gjorde de ett bejublat genrep inför en stundande miniturnén.

Inför ungefär 1 000 personer stod Roxette på scen igen och det är helt klart att de inte hunnit blivit bortglömda. Publiken följde varenda rörelse. Klappade Marie, klappade publiken. Hoppade Per, hoppade publiken.

- Tack så hjärtligt! Fan vad mycket folk. Detta är alltså ett genrep. Vi ska ut på en miniturné och vi tänkte kolla hur vi mår. Vi tänkte köra något gammalt och något ännu äldre, säger Per Gessle i ett mellansnack och publiken jublade.

ANNONS

Klockan elva på onsdagen släpptes de 600 biljetterna till allmänheten. Därtill tillkom hotellgäster och inbjudna. Vissa hann inte få tag i några och satte sig utanför staketet på sanddynerna på filtar och strandstolar för att få höra några av favoriterna. Två av dem som fick tag i de åtråvärda biljetterna var bröderna Ulf och Tomas Sivertsson.

- Det är jätteroligt att vara här. Vi har sett Roxette många gånger, och Per Gessle och Gyllene Tider. Det är guld att få chansen att se dem, säger Tomas.

Det här är hemmaplan för Roxette och det märks att särskilt Per Gessle känner sig hemma på scenen. Han mellansnackar och verkar gilla läget.

- Det är svettigt på jobbet i dag. Är ni med? ropar han ut i publiken och får den respons han vill ha.

Under den dryga timmen som de spelar river de av ett antal hits som Dressed for success, Sleeping in my car och Opportunity Nox. Bara för att nämna några av låtarna. Att klassikerna går hem är tydligt. Särskilt i refrängerna är publiken med på alla noter, och i It must have been love tar publiken helt över och allsångsstämningen är total.

Det enda frågetecknet så här långt är nyfriserade Maries röst som ibland försvinner.

ANNONS

I början känns Marie Fredriksson lite osäker. Hon ler och är glad, klappar och hoppar. Men hennes röst känns lite tunn i verserna. Men ju längre konserten håller på, desto bättre hörs Marie. Kanske höjer de hennes mikrofon. Eller så hittar hon helt enkelt sin röst någonstans inom sig.

Att publiken gillar att se de svenska storheterna går inte att komma ifrån. Allsången tar inte bara över Leif's lounge, utan hörs säkert över en stor del av lilla Tylösand.

Efter genrepet följer sex spelningar, varav två i Sverige.

ANNONS