Romo Night går i graven

ANNONS
|

Romo Night har i snart elva år varit stans vattenhål för syntare och den sista fredagen i varje månad har Tobbe Eriksson packat väskan med gamla vinyler och fått den svartklädda skaran att dansa. Först på Kåren och på senare år på Trädgårn.

Men i lördags, under den sista Sama-festivalen, tillkännagav Tobbe att han lägger ner sin klubb. Det är helt enkelt inte värt det längre.

- Jag bestämde mig under Lustans Lakejer-konserten senast. Det är inte försvarbart inför banden att låta dem spela när publiken sviker, säger han.

Det kom 400 personer på Lustans, bra för de flesta andra klubbar men förhållandevis tomt på stora Trädgårn. Och med tanke på allt jobb Tobbe fått lägga ner på sin klubb så har han tappat sugen.

ANNONS

- Det går nog åt upp emot 80 timmar i månaden åt att jobba med Romo Night. Jag affischerar själv, gör det mesta annat och har fått offra en hel del. När det börjar gå sämre är det dags att sluta, och jag måste säga att det känns skönt. Lite sorgligt också, såklart. Vi är ju Göteborgs äldsta klubb.

En kväll återstår, avslutningen den 27 april då Tobbe ska ladda skivspelarna med alla gamla hits han spelat under åren. Därefter kan han koncentrera sig på den nystartade borgerliga begravningsbyrån och leva på minnen från alla underbara kvällar. Under de elva åren har Romo Night tagit band som Human League, Boytronic, Elegant Machinery, Spock, The Twins och De/Vision och när Tobbe ska välja en höjdpunkt så blir han tyst ett tag.

- Svårt. Men det måste nog bli Johan Kinde unplugged inför en sittande och ätande publik i maj 2004. Skumpan flödade!

ANNONS