Robyn, Nick Cave och First Aid Kit klara för Way Out West 2022

Way Out West har bokat sina första artister för festivalen 2022. Robyn, Nick Cave & The Bad Seeds, Burna Boy och First Aid Kit kommer till Slottsskogen.
– Otroligt kul att kunna berätta detta redan nu, säger Ola Broquist hos arrangerande Luger.

ANNONS
|

Efter inte en utan två inställda festivaler jobbar Luger med att få allting på plats inför Way Out West 2022. På tisdagen kunde man presentera de första 18 bokade akterna.

Rekordtidigt med tanke att det är över ett år till festivalen är tillbaka i Slottsskogen.

– Det är ju faktiskt en fördel med att situationen är som den är, vi har gott om tid på oss att sätta programmet för nästa festival, säger Ola Broquist på Luger som tillsammans med kollegan Love Lagerberg går igenom de största av de första namnen i intervju med GP:

⁕ Robyn - ”Hon är en väldigt självklar Way Out West-headliner och en bokning som alla vill få till. Robyn är en ikonisk artist som under hela sin karriär varit kompromisslös i sitt skapande men ändå hållit upp intresse från en bred publik.”

ANNONS

⁕ Nick Cave & The Bad Seeds - ”De har inte varit i Sverige och framförallt inte i Göteborg på hur länge som helst. Nick Cave är bland det bästa man kan sätta på en festivalscen och när han nu kommer med Bad Seeds blir det ännu bättre.”

⁕ First Aid Kit - ”Det har en otroligt stor publik i Sverige och de skulle ju varit med på festivalen redan förra året. Nu blir det här enda spelningen i Sverige under 2022”.

⁕ Girl In Red - ”Hon blir ju bara större och större för varje dag som går och kan mycket väl ha växt ut till snudd på headlinenivå till nästa sommar”.

⁕ Burna Boy - ”Den starkast lysande afrikanska stjärnan just nu, han håller på att eröva världen. En väldigt viktig artist”.

Fler artister till Way Out West

När de båda bokarna blir ombedda att lyfta fram ett par namn bland de lite smalare akterna väljer de britterna Fred again och Romy.

– Fred again är ett extremt aktuellt namn som kommer växa. Han har varit lite doldis som producent åt bland andra Stormzy och Ed Sheeran men nu kliver han fram som artist Och så har han Brian Eno som mentor, konstaterar Love Lagerberg.

ANNONS

– Romy går solo från XX och har lovat släppa ett album snart så det känns också som bra tajming.

LÄS MER:Norska stjärnan Girl in red vill slippa vara en förebild

När det gäller just tajmingen är planen att kombinera en del namn som skulle kommit till de två festivaler man tvingats ställa in med ett gäng nya akter.

– Många har valt att behålla sina biljetter och det är det självklart att boka de artister som de ville se när man skaffade sin biljett. Men såklart också tillföra något nytt, säger Ola Broquist.

Den 25 maj släpps biljetterna till Way Out West 2022, det vill säga de som inte redan ligger i folks mejlkorgar och byrålådor och väntar på att användas.

– Vi säger inte exakta siffror på hur många biljetter som redan är ute, men det är förstås betydligt färre biljetter till salu än ett vanligt år. Jag vill inte stressa någon men det finns nog anledning att vara lite rapp om man vet att man vill gå på Way Out West nästa sommar.

Hur tror ni festivalen 2022 kommer påverkas av corona?

– Om något så tror vi folk kommer vara mer peppade än de någonsin varit. 2022 är tillräckligt långt fram för att vi ska känna oss trygga med att vi kan ha en festival utan restriktioner.

ANNONS

FAKTA: Klara artister Way Out West 2022

Robyn

Nick Cave & The Bad Seeds

First Aid Kit

Burna Boy

Yung Lean

Girl in Red

Michael Kiwanuka

Caribou

Fred again

Romy

Princess Nokia

Pa Salieu

Bikini Kill

beabadoobee

Kite

Jayda G

Arab Strap

Q

Fler artister tillkommer.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS