Anna Kinberg Batra berättar den kanske mindre kända historien om tid som partiledare i Sommar i P1.
Anna Kinberg Batra berättar den kanske mindre kända historien om tid som partiledare i Sommar i P1. Bild: Mattias Ahlm

Recension: ”Sommar i P1” - Anna Kinberg Batra

Före detta moderata partiledaren, Anna Kinberg Batra, ger oss en tidigare undanskymd bild om vad som pågick under ytan samtidigt som hon var en av landets mäktigaste kvinnor.

ANNONS
|

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” - Fredrik Steen

LÄS MER:Recension: Sommar i P1- Tareq Taylor

Det är Moderaternas årsstämma och Anna Kinberg Batra blir utfrågad och granskad, då hon eventuellt kan bli partiets nya ordförande och den första kvinnliga sådana. Då ringer telefonen. "Vi måste prata om din farfar”.

Anna Kinberg Batras biologiska farfar Hilding, som tidigare satt på Beckombergas mentalsjukhus, skulle komma till att pekas ut som tysk spion under andra världskriget och skulle nu mera få en stor roll den före detta partiledarens liv, då det bland annat blir en helsida i Aftonbadet.

Det är just den pressen av att försöka få allting att se perfekt ut som ligger i fokus i Anna Kinberg Batras sommarprat. Perfekt, som det måste vara när man är partiledare.

ANNONS

Vem?

  • Anna Kinberg Batra är 51 år och var partiledare för Moderaterna 2015-2017
  • Idag ser vi henne som bland annat rådgivare, föreläsare, utredare, krönikör i Dagens Industri och i SVT-programmet ”Muren”.
  • Debuterar som sommarvärd
  • I programmet hör vi bland annat Carola Häggkvist: ”Mitt I Ett Äventyr”, Lena Philipsson: ”Jag Är Ingen Älskling” och Clara Klingenström: ”Behöver Inte Dig Idag”

Vi får följa med i Kinberg Batras politiska karriär, men det som definitivt är mest intressant är när hon berättar om vad som hände där under ytan, i det privata livet. Hennes och David Batras långa och kamp för att få barn, historien om hennes farfar, men också det psykologiska. Det här med att lägga locket på, ”så som man alltid gjort i min familj”, säger hon.

Det är en minst sagt ny men ändå viktig bild man får av en av Sveriges mest omtalade personer efter regeringsskiftet 2014.

En bild som inte trycktes på några löpsedlar, som till och med Anna Kinberg Batra själv verkar obekväm att prata om. Något som faktiskt höjer dess värde. Detta är också något man önskar att man skulle fått ännu mer av när programmet väl är slut.

LÄS MER:Sommar i P1: Mikael Dolsten

LÄS MER:Sommar i P1: Amie Bramme Sey

Sommarpratare 7 juli:

Peter Sjölund. Släktforskare som bland annat var med och löste det 16 år gamla dubbelmordet i Linköping.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS