Rebel Wilson i bråk med Sacha Baron Cohen

Den australiensiska komikern och skådespelaren Rebel Wilsons självbiografi har rört upp en konflikt med Sacha Baron Cohen – innan den ens publicerats.

ANNONS
|

Skådespelaren Rebel Wilson, känd från bland annat ”Bridesmaids” och ”Pitch perfect”-filmerna, pratade i ett Instagraminlägg tidigare i mars om sin ”no asshole-policy”. Den kommer sig av en upplevelse tidigt i hennes Hollywoodkarriär, menade Wilson, och tillade att hon kommer att namnge den tidigare kollegan i sin kommande självbiografi.

Enligt det amerikanska nöjesmagasinet Variety har Rebel Wilson därefter hävdat att det så kallade ”arslet” anlitat ett PR-kristeam för att stoppa skriverier om hennes bok.

Redan då anade fans att det rörde sig om Sacha Baron Cohen som Wilson spelade mot i filmen ”Grimsby” från 2016. Hon har i tidigare intervjuer berättat att ”Borat”-komikern bland annat försökte pressa henne att spela in nakenscener.

ANNONS

”Falska anklagelser”

Under söndagen publicerade Wilson ett nytt inlägg: ”Jag kommer inte låta mig mobbas eller tystas av dyra advokater eller PR-konsulter. ’Arslet’ som jag skriver om i ETT kapitel av min kommande bok är Sacha Baron Cohen.”

Cohen förnekar Wilsons anklagelser via sina advokater, i ett uttalande till The Guardian: ”Vi värdesätter möjligheten att få säga sin mening, men dessa falska anklagelser motsägs direkt av omfattande bevisning, vilken inkluderar dokument, videoklipp och vittnesmål från personer som arbetade med ’Grimsby’.”

Den brittiske komikern Sacha Baron Cohen är känd för figurer som Borat och Ali G. I filmen ”Brüno” spelade Cohen en fiktiv modereporter med samma namn, med svenske Gustaf Hammarsten i rollen som hans assistent.

LÄS MER:Rebel Wilson pressades av tidning att komma ut

LÄS MER:Sacha Baron Cohen återupplivar Ali G

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS