Jan Bergerlind valde 2017 ett rätt klassiskt motiv när han tolkade tomten.
Jan Bergerlind valde 2017 ett rätt klassiskt motiv när han tolkade tomten. Bild: Jan Bergerlind

Quiz: Kan du Tomtetavlorna?

I 28 år har GP bett Sveriges främsta konstnärer att göra en konstnärlig tolkning av tomten. För första gången ställs de nu ut tillsammans på Stadsmuseet i Göteborg. Ladda upp inför vernissage med quiz om Tomtetavlorna.

ANNONS
|

Söndagen den 3 december visas för första gången samtliga av GP:s tomtetavlor på Göteborgs stadsmuseum. I 28 år har konstnärer som Lars Lerin, Charlotte Gyllenhammar, Ernst Billgren och Nina Bondeson gjort egna konstnärliga tolkningar av tomten.

Testa dina kunskaper om tomtetavlorna och Sveriges främsta konstnärer.

Läs mer om GP:s tomtetavlor:

LÄS MER:Peter Apelgren: Konstnären som började skoja

LÄS MER:Så uppstod GP:s tradition med tomtekonstnärer

LÄS MER:Här är alla tomtetavlor

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS