Proffsigt och rakt med Anna Hedenmo

Anna Hedenmo vet var skåpet ska stå också när hon sänder sitt Sommar i P1.

ANNONS
|

I min bok, som det heter i tv ibland, har journalisten Anna Hedenmo en rejäl kvalitetsstämpel. Hon gör bra saker. Som nyhetsankare, som utfrågare av politiker i valtider, som programledare för Agenda och Min sanning, som ordförande för Publicistklubben. Samma sak gäller nu hennes Sommar i P1.

Anna Hedenmo sänder live, ett av få sommarprat som inte är bandat på förhand. Någon särskild live-nerv eller nervositet märks inte, hon har rutin att luta sig mot och tar oss igenom ett rejält manus utan problem. Anna Hedenmo vet att lyfta upp både sin mamma och sin pappa i ljuset, lägger omsorgsfull tid på ömma tår i samtiden som förljugna Instagramflöden och föräldraskap i förändring, öppnar lite till det privata både då och nu, fortsätter ifrågasätta sådant hon redan kritiserat, som den svenska journalistkårens agerande under metoo-hösten, som hon menar fegade ur, rädd att inte stå på "det godas" sida.

ANNONS

Anna Hedenmo delar också sina tankar kring gränsdragningar i ömtåliga intervjusituationer – hur långt kan man gå, och vilka är förutsättningarna för att komma riktigt nära? Hon tar oss med in i våndorna under intervjun med Henning Mankell i Min sanning, och berättar också om när hon själv blev utsatt för en utfrågning som sved i henne. Just i de stunderna blir programmet också som allra mest angeläget.

Sommar i P1 8/8: Rebecca Scheja & Fiona FitzPatrick, DJ-duo, producenter, låtskrivare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS