Rick & Steve: the happiest gay couple in all the world är en av de serier som visas i Kanal 5 i veckan.
Rick & Steve: the happiest gay couple in all the world är en av de serier som visas i Kanal 5 i veckan.

Pride hela veckan i tv-rutan

ANNONS
|

Det är första gången som Kanal 5 samarbetar med Pridefestivalen och gör en temavecka. Men så är också Stockholm värd för Europride i år.

- Vi kände bara att det var en så klockrent rolig idé. Så varför skulle vi inte göra det? säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.

Kvällarna börjar klockan 20.00 med gayavsnitt av några av femmans populäraste serier. Tittarna har fått rösta på sina favoriter och bland annat har de valt Ugly Betty-avsnittet där hon spelar flickvän till sin killkompis, för att hans mamma inte ska förstå att han är gay.

Klockan 21.00 blir det dokumentärer. På tisdag visas den amerikanska dokumentären Odd one out om tre transsexuella tonåringar som lever i samhällets utkant. Dagen efter blir det en brittisk dokumentär om män som kom ut under en tid då homosexualitet fortfarande var olagligt i landet.

ANNONS

Dan Panas vill ogärna välja ett favoritprogram, men puffar lite extra för den kultiga komediserien Rick & Steve: the happiest gay couple in all the world. Det är en dockserie i söt Playmobile-stil. Innehållet, däremot, är allt annat än barnanpassat.

- Men tanken med veckan är att det ska finnas något för alla att gilla.

Prideveckan på Kanal 5
Favoriter:
Dokumentärer:
Serier:
Rick & Steve: the happiest gay couple in all the world
Filmer:
ANNONS