Popbandet Lucas återuppstår

ANNONS
|

Popgruppen Lucas bildades 1965 i Göteborg av pianisten Janne Lucas Persson. Övriga medlemmar var Tony Ribbås, gitarr, Anders Björkman, bas och Ulf Caresten, trummor. Två år senare, 1967, kom gruppens rejäla genombrott, då de vann både Nalens popbandstävling och en liknande poptävling arrangerad av Sveriges Radio. Låten Go now låg på Tio i topp och Kvällstoppen i elva veckor och samma år uppträdde gruppen också bland annat som förband åt Rolling Stones på Idrottens hus i Helsingborg och åt Jimi Hendrix på Lisebergs konserthall.

Lucas turnerade i Sverige, skrev ytterligare hitlåtar som Anti-Social Season.och medverkade i tv innan de splittrades 1969. Janne Lucas Persson satsade på en solokarriär medan övriga medlemmar hoppade av musikerkarriären. De är i dag flygtrafikledare, datachef på folkuniversitetet respektive tv-producent.

ANNONS

Nu återuppstår Lucas för en spelning på Incontro i Gothia towers lördagen den 17 november.

Janne Lucas Persson blev senare känd för schlagerlåten "Växeln hallå" som kom tvåa i melodifestivalen 1980. Under en rad år var han också pianist i tv-programmet Vi i femman. I dag är han kompositör och leder bland annat två gospelkörer.

ANNONS