Petra Mede, på Skolvägen där hon växte upp, i Sävedalen, Partille. Arkivbild.
Petra Mede, på Skolvägen där hon växte upp, i Sävedalen, Partille. Arkivbild. Bild: Robin Aron

Petra Mede, 52 år, väntar barn

Komikern Petra Mede, 52 år, folkkär som programledare för Melodifestivalen, Guldbaggegalan och Let’s Dance väntar sitt andra barn. Det avslöjades på lördagen i TV4:s Nyhetsmorgon.

ANNONS
|

Den folkkära tv-profilen Petra Mede väntar sitt andra barn. Det berättade den 52-åriga komikern, programledaren och skådespelaren i en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon. Av intervjun framgick att hon nu är i sjätte månaden.

– Jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt privilegierad. Man tar en dag i taget. Ingenting är självklart, en graviditet är aldrig självklar, säger hon i intervjun och tillägger:

– Jag längtar tills vi är i mål.

”Det här gör jag på egen hand”

När hon får frågan av TV4:s Jenny Strömstedt om det finns en pappa med i bilden så blir svaret:

– Nej, det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet.

ANNONS

Petra Mede började sin bana som ståuppkomiker och syntes i TV-program som Morgonsoffan, Parlamentet, Hjälp!, Cirkus Möller och Högklackat. 2010 fick hon sin egen talkshow på TV3. Senare har hon programlett stora tv-galor och underhållningsprogram som Melodifestivalen och Guldbaggegalan. Från 19 mars syns hon i en ny omgång av Let’s dance.

Frånskild mamma i ”Bonusfamiljen”

2009 hördes hon i Sommar i P1, 2013 var hon julvärd i SVT och 2015- 2016 deltog hon i På spåret tillsammans med Peter Magnusson.

Hon är också känd för svenska folket som frånskilda mamman Katja (Patriks ex-fru) i tv-succén ”Bonusfamiljen”.

2008 gav hon tillsammans med Anna Granath ut boken ”Mer självkänsla än du kan hantera”. I boken ”Skam och högmod i Sävedalen” skildrar hon sin barndom, liksom i den aktuella uppföljaren ”Svindlande stunder i Blackeberg”.

LÄS MER:Petra Mede: ”Det Sävedalen jag växte upp i finns inte längre”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS