Peter LeMarc: Därför avskyr jag Sverigedemokraterna

Den folkkära artisten Peter LeMarc går till skarp attack mot Sverigedemokraterna. Och motiverar det med sin kärlek till The Beatles. ”Världens mest kända band skapades av olika kulturella och etniska cirklar”, skriver han på Twitter.

ANNONS
|

Peter LeMarc, en av landets mest folkkära artister och låtskrivare, brukar inte prata politik men gör nu ett undantag. I en text på sin privata Facebook-sida, som han sedan valde att dela vidare på Twitter, går han till kraftigt angrepp på Sverigedemokraterna.

Han gör det genom att berätta om sin kärlek till The Beatles.

”Det faktum att det var svarta, bögar, judar, irländare, tyska anti-nazister och parisiska unga intellektuella som skapade The Beatles, förutom de fyras talang och begåvning, räcker för mig för att avsky SD”, skriver Peter LeMarc.

”Beatles var färgblinda”

Beatles-kännaren berättar sedan om hur bandet nästan enbart lyssnade på svart r&b och rock&roll och vägrade uppträda för en segregerad publik under sina USA-turnéer.

ANNONS

”The Beatles var färgblinda i det avseendet”, skriver LeMarc.

LÄS MER:Paul McCartney skriver självbiografi

LÄS MER:Recension: Johan Lindström septett - On the asylym

Han berättar vidare att bandets manager Brian Epstein var homosexuell och hur deras nya vänner, bland andra fotografen Astrid Kircherr, var anti-nazistiska existentialister och redovisar John Lennons och George Harrisons irländska rötter.

”Världens absolut mest kända band (och enligt min mening det mest innovativa, bästa och mest betydande för musikutvecklingen) skapades av en mängd olika kulturella och etniska cirklar. Detta gäller även för musikscener som Memphis med flera” skriver LeMarc och avslutar sitt inlägg:

”Mångfald och smältdeglar är the shit”

”Tänker inte gå i polemik”

LeMarc säger att han inte tänker gå i polemik men på en Twitter-fråga om vad Sverigedemokraterna och Beatles har med varandra att göra svarar han ändå:

"Som jag förstått det är SD och meningsfränder i Ungern och Polen m.fl. inte överdrivet begeistrade i HBTQ, judar, icke-nordisk kultur. Där är min koppling. End of discussion.”

ANNONS