Påskfestival på Lounge(s) och Yaki-Da: Cherrie, Madi Banja och Off the meds

Det är vår, det är snart påsk, och det kommer en ny minifestival till stan. På två av Göteborgs största nattklubbar, Lounge(s) och Yaki-Da, bjuder man gemensamt in flera musiker och djs till påskhelgen.
– Vi vill ha så mycket festivalkänsla i husen som möjligt, säger Oliver Strige, nattklubbschef på Lounge(s).

ANNONS

Till påskhelgen blir det festival i staden. Göteborgsfamiljens två nattklubbar Lounge(s) och Yaki-Da går samman för att skapa en minifestival med livemusik och djs.

– Vi vill bjuda in till något kul efter allt elände som varit och göra något riktigt roligt som vi längtat efter att få uppleva, säger Oliver Strige, nattklubbschef på Lounge(s).

Flera artister har redan bokats, som Cherrie, Madi Banja, Off the meds och Fricky. Det kommer att bli en blandning mellan live dj-sets och konserter. En av kvällarna kommer även influencern Alice Stenlöf att stå som värd.

– Det är massa roliga namn. Tanken är att gästerna får band så de kan springa mellan husen.

ANNONS

Lounge(s) och Yaki-Da samarbetar

Lounge(s) ligger på Avenyn medan Yaki-Da ligger lite längre ner på tvärgatan Storgatan. Verksamheterna är dock nära varandra inte bara geografiskt utan då båda ägs och drivs av Göteborgsfamiljen (tidigare Avenyfamiljen). Festivalbanden går inte att köpa utan delas ut till dem som besöker Yaki-Da och Lounge(s) innan påskhelgen.

Det finns även en förhoppning om att festivalen inte bara blir en engångsföreteelse, även om ingenting utöver påskhelgen har planerats i nuläget.

– Vi önskar att det kan ske varje år under påsken och hoppas att det föder något roligt som blir ett återkommande inslag, men vi vet inte hur det blir med den saken i nuläget, säger Oliver Strige.

Oliver Strige är nattklubbschef på Lounge(s).
Oliver Strige är nattklubbschef på Lounge(s). Bild: Mia Höglund

LÄS MER:Ane Brun klar för Way out west – nu släpps nio nya akter

LÄS MER:Oliver Strige blir ny nöjeschef på klubben Lounge(s)

LÄS MER:"Singelrådet” ger sina bästa raggningstips

Anmäl dig till GP Kulturs nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS