Paris Hilton i Utah 2021. Bilden är en arkivbild.
Paris Hilton i Utah 2021. Bilden är en arkivbild. Bild: Rick Bowmer

Paris Hilton minglade med strejkande journalister vid BBC

På torsdagen dök Paris Hilton oväntat upp utanför BBC:s huvudkontor i London. Där sågs hon hälsa på strejkande journalister. Realitystjärnan var på väg från mediahuset där hon medverkat i radioprogrammet ”Womans hour”.

ANNONS
|

På torsdagen 16 mars fick de strejkvaktare som samlats utanför BBC:s huvudkontor i London oväntat besök. Det var ingen mindre än realitystjärnan, skådespelaren och modellen Paris Hilton som tittade förbi för en pratstund.

Bakgrunden till strejken är de omfattande nedskärningar som planeras ner på BBC:s lokala radiostationer i Storbritannien. Skälen företaget anger är ”modernisering” i kombination med att spara pengar. 48 jobb är i fara. Ett stort antal brittiska journalister gick på onsdagen ut i strejk för att visa sitt missnöje, och försöka rädda kvar radiostationerna.

Fångades på bild på twitter

Amerikanskan Paris Hilton hade på torsdagen just besökt BBC och radioprogrammet ”Womans hour” för att prata om sin nya bok. ”Paris: The memoir”. På väg ut ur byggnaden stannade hon till och hälsade på journalisterna.

ANNONS

En twittrare med användarnamnet @rosiehuz var snabbt framme med kameran och delade en bild. Där syns Paris Hilton i en mörkblå sammetsklänning och höga klackar le och samtala med de strejkande. Ovanför bilden syns texten ”Oväntat hett. Kamrat Paris Hilton sällade sig till strejkvakterna vid BBC i morse i London (ja, det är verkligen hon) ”

Det brittiska journalistförbundet, NUJ, var inte sena att reagera på händelsen. Snart hade de själva postat en video på sitt twitterkonto där en av deras medlemmar syns erbjuda Paris Hilton en flagga.

Realitystjärnan och den nyblivna mamman tog inte emot flaggan. Däremot bytte hon och journalisten några ord. Det är dock oklart vad som sades, skriver brittiska The independent.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS