P3 Guld kommer till Partille arena 2023

P3 Guld-galan återvänder till Partille arena. Programledaren Tina Mehrafzoon leder musikfesten som är inbokad den 27 januari 2023.

ANNONS
|

Efter några år i förskingringen är P3 Guld-galan tillbaka i Partille arena. Klara artister är bland andra Zara Larsson, Thomas Stenström, Cleo, Hooja, Olivia Lobato, Viagra boys, Jireel samt Sarah Klang & Deportees. Och återigen är det Tina Mehrafzoon som leder musikfesten där Sveriges Radio hyllar det svenska musikåret.

– Jag är jättenervös, jag hade avskrivit det här uppdraget efter att ha haft det fem gånger. Jag trodde det fanns roligare alternativ än mig. Men det ska bli superkul, det är så härligt att få vara i det där rummet där så många brinner för musik, säger Tina Mehrafzoon.

ANNONS

Färre priser när galan görs om

Nytt för i år är att pris-kategorierna förändras. Ursprungligen delades priset ut i tio kategorier, som sedan blev nio. Från och med 2023 delas P3 Guld ut i sex kategorier.

– Det är ett sätt att förtydliga för både juryn och publiken, menar Tina Mehrafzoon som menar att svensk populärmusik mår bra.

– Det har kommit en helt ny generation popartister där man verkligen hör att de vuxit upp med Veronica Maggio och Håkan Hellström. Det är både kul och lite gulligt. Det finns också en hel del musikskapare som vågar vara progressiva och sticka ut. Det finns mycket kraft och ambition i svensk musik, säger hon.

Tina Mehrafzoon leder även Musikhjälpen

För Tina Mehrafzoon blir det intensiva veckor och månader framöver. Förutom P3 Guld ska hon dessutom in i Musikhjälpen-buren på Kungstorget i Göteborg tillsammans med Oscar Zia och Klas Eriksson. Möjligen bara bra, då hinner hon inte bli ännu mer gala-pirrig än vad hon redan är.

– Det hör till att vara nervös, men det är artisterna och priserna som är det viktigaste. Det är minst viktigt att jag glänser, det är musiken och artisterna som ska skina.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS