P3 Guld-galan är i full gång i Partille Arena

I kväll är P3 Guld till Partille. GP är på plats i vimlet för att snacka med artister, kändisar och publik och hålla koll på alla vinnarna.

ANNONS
|

I kväll ska det svenska musikåret 2018 sammanfattas, hyllas, uppmärksammas och premieras. För tredje året i rad sänds P3 Guldgalan från Partille arena, och GP är såklart på plats för att rapportera om vad som händer under kvällen.

Benjamin Ingrosso, First aid kit och många fler – se vimlet från röda mattan här:

Hör Miriam Bryant, Markus Krunegård och Hanna Järver om nerverna inför kvällens gala i klippet nedan:

Därefter fortsätter GP:s sändning från röda mattan där stora delar av den svenska musikeliten förväntas passera under kvällen.

Med start kl 21 direktsänds sedan P3 Guldgalan i SVT1, på SVT Play och i Sveriges Radio P3. Bland de uppträdande artisterna finns Seinabo Sey, Little Dragon, Markus Krunegård & Miriam Bryant och inte minst Melodifestivalvinnaren Benjamin Ingrosso, som även nominerats till galans två tyngsta priser: årets artist och Guldmicken för årets bästa liveakt.

ANNONS

LÄS MER:Här är tre av kvinnorna som styr P3 Guld-galan

"Årets fetaste fest"

P3 Guldgalan leds för femte året i rad av Musikguidens programledare Tina Mehrafzoon som den gången får hjälp av komikern och P3-profilen Marcus Berggren, mannen bakom förra årets omtalade roast av galans största artister.

– Mitt hjärta klappar så hårt för svensk musik och tillsammans med Marcus och publiken kommer galan bli årets fetaste fest, säger Tina Mehrafzoon till Sveriges Radio.

Priser kommer att delas ut i nio olika kategorier och i fyra av dem – årets pop, hiphop/r'n'b, rock/metal och dans – utses vinnarna gemensamt av publiken och P3:s specialjurygrupper. I de fem övriga kategorierna – årets artist, grupp, låt, framtidens artist och livepriset Guldmicken – är det enbart publikens röster som räknas.

Förutom flera uppträdanden och traditionell prisutdelning kan tittarna och lyssnarna även räkna med någon slags hyllning till den svenska stjärnproducenten Tim "Avicii" Bergling som avled 2018.

– Jag kan inte säga hur, men det kommer att gråtas, säger Tina Mehrafzoon, till TT.

ANNONS