Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ellinor Persson har vunnit På Spåret två gånger och programleder nu uppvärmningen.

På spåret drar igång På perrongen

Tillhör du skaran som inte kan få nog av På spåret, är räddningen nära. I kväll är det världspremiär för På perrongen, som ger dig en halvtimmes uppvärmning inför varje program.

Precis som kända sportevenemang har På spåret nu belönats med ett uppsnack. En halvtimme innan varje avsnitt börjar visas På perrongen på SVT Play med världspremiär på fredagskvällen.

- Eftersom På spåret är så populärt och också lite sportaktigt, är det tänkt att det ska få snackas upp ordentligt, säger Olle Palmlöf, som är producent för programmet.

Programledare är Ellinor Persson, som vunnit På spåret tillsammans med Dick Harrisson både 2004 och 2013. Tillsammans med inbjudna gäster kommer hon att snacka taktik och värma upp inför kvällens program.

- Gästerna är alltid gamla deltagare och på fredag är det Peter Apelgren som berättar om sina bästa och sämsta På spåret-minnen. Vi tittar på klipp från när han vann, men även på saker som han skäms över, säger Olle Palmlöf.

Dessutom presenteras säsongens deltagare, kanske främst kvällens tävlande Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl som möter debutanterna Karin ”Kakan” Hermansson och hennes pappa Jan Hermansson. Orkestern Augustifamiljen med Ola Salo står för musiken i premiärprogrammet.

Läs också: På spåret - bakom kulisserna

Programmet riktar sig till fans av På spåret, som vill få sig en riktig djupdykning. Bland annat blir det bakom kulisserna-reportage, där tittaren får träffa bland annat medverkande artister och bildproducenter. Har man som tittare närt en dröm om att själv få ställa upp, kan man ta chansen i en tittartävling.

- Det spelas in fler frågor varje vecka än vad som får plats i ett program, så veckan efter använder vi frågorna som blev över och så får tittarna vara med och tävla i mot varandra, säger producenten Olle Palmlöf.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.