Ockupationen dödar barnen

ANNONS

Anders Carlberg har rätt i att jag inte nämnde förtrycket av kvinnor och oliktänkande i arabvärlden. Det utrymmet gavs inte och debatten handlade denna gång inte om det. Men han kan vara lugn för att jag gör det vid varje lämpligt tillfälle.

Carlberg säger att jag inte svarar på varför just Israel bör bojkottas. Han läser slarvigt men vi tar det igen: inget annat land bryter mot så många FN-resolutioner, har så många kärnvapen utan internationell kontroll och bryter ständigt mot internationella lagar. Dessutom: israeliska och palestinska fredsrörelser vädjar till oss om bojkott.

Israel har utomrättsligt avrättat 347 palestinska ledare, en föga hedrande statistik för ett land som kallar sig demokratiskt. Hur många dissidenter har avrättats i Lukasjenkos Vitryssland? Och vilket land bojkottas av EU? Som sagt, det är fartdårarna som borde stoppas ...

ANNONS

Carlberg påstår att jag som barnläkare inte "går i främsta rummet" mot att ungdomar dör som självmordsbombare. Inget kunde vara mera fel. Jag blir rasande, men inte bara över deras död utan av alla de 691 palestinska barn som dött helt i onödan under den andra intifadan, de allra flesta på grund av israeliska soldaters och bosättares våld. Det är lika upprörande att 119 israeliska barn dödats! Och att totalt 3 466 palestinier och 689 israeler dödats. Barn och vuxna som borde ha fått växa, utvecklas och leva fredligt sida vid sida.

Det är ockupationen som dödar dem. Den invaderar varje sekund av palestiniernas liv, skapar skräck och osäkerhet bland israeler och får Anders Carlberg att måla tillvaron svartvit där några är goda och alla vi andra onda. Ingen mur i världen kan skydda mot det.

ANNONS