Arkivbild. Lasse Kronér vid en tidigare inspelning av Doobidoo i Kanalhuset i Göteborg.
Arkivbild. Lasse Kronér vid en tidigare inspelning av Doobidoo i Kanalhuset i Göteborg. Bild: Ciprian Gorga

Nytt besked: SVT stoppar Lasse Kronérs program

Efter "många och långa" samtal med programledaren Lasse Kronér har SVT beslutat att inte spela in något Doobidoo i år.

ANNONS
|

Under senhösten 2017 valde SVT att lägga alla inspelningar med Lasse Kronér på is. Orsaken var att en tidigare praktikant hade polisanmält programledaren för att han skickat opassande sms till henne.

LÄS MER: Detta har hänt i Kronér-fallet

En förundersökning startades rörande sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, samt sexuellt ofredande. Härom veckan lades utredningen ner av åklagaren.

Målsägarbiträdet, stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz, har dock begärt överprövning av beslutet.

LÄS MER: Stjärnadvokaten: "Kronér har allvarligt missbrukat en beroendeställning"

Sedan dess har SVT och Lasse Kronér träffats för att göra upp planer för framtiden, något som visat sig vara lättare sagt än gjort.

ANNONS

– Vi har efter många och långa samtal bestämt att vi inte klarar av att göra Doobidoo tillsammans i år, säger Christina Hill, programchef för underhållning på SVT Göteborg.

LÄS MER: SVT-chefen: "Lasse har blivit dömd på förhand"

Doobidoo är ett av SVT:s mest populära program och har sänts i 13 säsonger sedan starten 2005. Vanligtvis spelas det in på vårkanten och börjar sändas efter sommaren samma år.

LÄS MER: Lasse Kronér bryter tystnaden

Men i år får tittarna klara sig utan Doobidoo. Till skillnad från Smartare än en femteklassare, där Josefin Johansson kallats in som ersättare för Kronér, tänker inte SVT spela in Doobidoo med någon annan.

– Nej, det gör vi inte. Vi har för avsikt att jobba med Lasse igen, men i höst får Doobidoo ta en paus, så siktar vi på att sätta igång som vanligt igen 2019, säger Christina Hill.

Vad ligger bakom beslutet?

– Dels finns det fortfarande lite oklarheter kring det juridiska läget, på grund av kravet på överprövning, dels har det varit en lång, slitig och jobbig period för alla och det är rimligt att processen får ta sin tid, säger Christina Hill.

Den redan inspelade första säsongen av Lasse Kronérs nya SVT-program Bara sport kommer att sändas under våren 2018, enligt Christina Hill. Exakt startdatum är inte offentliggjort.

ANNONS

LÄS MER: Utredningen mot Lasse Kronér läggs ner

Om Lasse Kronér kommer tillbaka till nästa säsong av Smartare än en femteklassare är inte klart.

– Det är ingen brådska med det beslutet, men vi hoppas att 2019 ska bli ett vanligt år.

ANNONS