Oscar Zia, Brita Zackari och Anis Don Demina var trion som skulle leda årets Musikhjälpen i P3. Men nu har två av tre programledare fått lämna sina uppdrag då de uppvisat förkylningssymptom.
Oscar Zia, Brita Zackari och Anis Don Demina var trion som skulle leda årets Musikhjälpen i P3. Men nu har två av tre programledare fått lämna sina uppdrag då de uppvisat förkylningssymptom. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Nytt bakslag för Musikhjälpen – Anis Don Demina har insjuknat

Nu står det klart att även Anis Don Demina får lämna Musikhjälpens bur, efter att ha uppvisat förkylningssymptom.
– Jag vaknade i morse och var fortfarande snuvig, sa sångaren i direktsändning.

ANNONS
|

Just nu och fram till den 19 december pågår Musikhjälpen, vars bur i år står på Gamla torget i Norrköping. Årets livesändning, som går att höra i P3 eller följa på SVT, skulle ledas av trion Oscar Zia, Brita Zackari och Anis Don Demina.

På onsdagen fick Oscar Zia lämna buren, då han uppvisade förkylningssymptom. I stället fick komikern och Musikhjälpenveteranen Kodjo Akolor ta över stafettpinnen.

Under torsdagen stod det klart att ytterligare en av de tre ursprungliga programledarna nu får lämna buren.

Ersätts av Linnea Henriksson

Det är Anis Don Demina som har blivit sjuk och tvingas lämna Musikhjälpen.

– Jag vaknade i morse och var fortfarande snuvig, då blir det som det blir, vilket är så jävla tråkigt. Jag har haft så jävla kul, berättar Anis Don Demina i direktsändning.

ANNONS

Han ersätts av sångerskan och låtskrivaren Linnea Henriksson som nu hastigt får ta plats i buren i Norrköping.

Anis Don Demina kommer, precis som kollegan Oscar Zia, nu att göra ett coronatest. Oscar Zias provresultat har under tiden kommit tillbaka – och visade sig vara negativt för covid-19.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS