Nya beskedet efter missen i Bingolotto

Lotteriinspektionen är osäkra på hur de ska agera efter misstänkta fusket i Bingolotto. Men att någon bil aldrig skulle ha delats ut är de överens om: "Enligt vår bedömning råder det ingen tvekan om att spelaren väljer en lucka och ändrar sig i ett senare skede, säger Patrik Gustavsson vid Lotteriinspektionen till GT.

ANNONS
|

Under söndagens avsnitt av Bingolotto blev många tittare upprörda efter ett misstänkt fusk där en spelarevann en bil på "Färgfemman". Och nu menar Lotteriinspektionen att någon bil aldrig skulle ha delats ut, skriver GT som var först med att berätta om händelsen.

Inringaren som valde nummer 13 i spelet ändrade sig plötsligt när Ingvar Oldsberg redan hunnit öppna halva luckan och sa att det var nummer 15 han skulle ha. Lucka 13 hade inneburit att spelet var slut -men i stället vann han en bil- vilket gjorde många tittare upprörda. På sociala medier började det snabbt talas om fusk:"Man såg att den var grön","Fusk med färgfemman".

ANNONS

LÄS MER:Upprörda tittare efter missen i Bingolotto

Lotteriinspektionens besked

Efter det misstänkta fusket kopplade Lotteriinspektionen in.

- Det resultat som ska gälla är nummer 13, det är solklart. Nästa frågeställning är hur vi ska agera nu, men det vill jag inte kommentera i dagsläget. Det är något vi kommer diskutera i ledningsgruppen i morgon, säger Patrik Gustavsson vid Lotterinspektionen till GT.

Oldsberg tar det hela med ro

Ingvar Oldsberg är dock inte lika upprörd som tv-tittarna.

- Idirektsändning är det oundvikligt att det någon gång då och då sker misstag. Man får ju bara vara glad att det gick åt rätt håll, så att säga. Det hade ju varit värre om det hade varit en miljon bakom nummer 13.Det var väl väldigt kul för den här killen att han fick vinna en bil? Jag tycker att man ska försöka glädjas med sina medmänniskor, när det går bra för dem, sa han till GTefter söndagens program.

GP har varit i kontakt med den tävlande som menar att anklagelserna om fusk som är riktade emot honom är felaktiga. I övrigt har han inga kommentarer.

Så funkar Färgfemman

Färgfemman går ut på att den som får bingo kan ringa i till programmet. Då har de chansen att vinna fina priser. Konceptet är som så att det finns 25 luckor med fem olika färger.Den som spelar får öppna flera luckor fram tills det att samma färg öppnats två gånger. Alla priser tills dess vinner man.

ANNONS
Undantaget är i det fall luckan med 1 miljon svenska kronoröppnas. Då avslutas spelet direkt.Varje färg i luckan representerar en kategori; mat, resor, bilar/kontantvinster, hemelektronik/Allt till köket och heminredning/fritid.
ANNONS