Hatebreed på Sweden rock festival 2015.
Hatebreed på Sweden rock festival 2015. Bild: Claudio Bresciani/TT

Ny bokning till Metaltown

I måndags kom beskedet att hårdrocksfestivalen Metaltown återuppstår, med Slipknot som största. Nu meddelar man att Hatebreed ansluter till festivalen, som nu är komplett.

ANNONS
|

Amerikanska Hatebreed spelar metalcore och bildades 1994 och har släppt åtta album, det senaste "The concrete confessional", kom 2016. 2004 Grammynominerades bandet för låten "Live for this"

Sedan tidigare är Slipknot, Max and Iggor Cavalera, Raised fist, Avatar, Hardcore superstar, Bombus och Nerved bokade till festivalen. Med Hatebreed är årets line-up komplett.

LÄS MER:Metaltown återvänder till Göteborg

Metaltown startade 2004 och blev fyra år senare en tvådagarsfestival på Bananpiren. 2012 flyttade man ut till Göteborgs galopp nära Säve.

Med tiden fick festivalen, som bokat band som Mastodon, Motörhead, Marilyn Manson och Rammstein, allt svårare att boka headlineakter och efter 2013 års upplaga valde man att lägga ner. Man genomförde dock en mindre variant av festivalen på Trädgårn 2016.

ANNONS

Men i år är man alltså tillbaka för en endagsarrangemang, på Bananpiren den 5 augusti.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS